ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εντατικοποιείται η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Καμμένος και επιτελείο ελληνικού στρατού συζήτησαν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Καμμένος και επιτελείο του ελληνικού στρατού συζήτησαν το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου ισχυρίζεται ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας
Του Νίκου Στέλγια

Η νέα προπαγανδιστική εκστρατεία στην Τουρκία που ξεκίνησε με αφορμή τις εξελίξεις στην Υπόθεση των Οκτώ Στρατιωτικών εντατικοποιείται και λαμβάνει νέες διαστάσεις.

Σήμερα, η εφημερίδα Γιενί Σαφάκ, ένα όργανο της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με στενές σχέσεις με το νέο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, φέρνει στο προσκήνιο έναν νέο ισχυρισμό της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, λίγο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η Αθήνα εστίασε στο ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία.

Ο ισχυρισμός έρχεται από τον δημοσιογράφο Μεχμέτ Ατζέτ με βάση πληροφορίες από τον κύκλο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Ατζέτ αναφέρει ότι πρόσφατα είχε την ευκαιρία να συζητήσει με έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό στην Άγκυρα τις επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ο στρατιωτικός δήλωσε στον κ. Ατζέτ τα εξής: «Το 50% των πιλοτών των μαχητικών αεροπλάνων έχουν φυλακιστεί. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των στρατηγών της Πολεμικής Αεροπορίας. Εργαζόμαστε με βάση ενός επιταχυμένου προγράμματος για να καλύψουμε αυτό το κενό».

Στην συνέχεια, αναφέρεται σε μια εξέλιξη που αφορά την Ελλάδα: «Έχουμε λάβει μια πληροφορία. Στα τέλη του 2016, ο Επιτελάρχης της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης συζήτησε σε μια σύσκεψη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο τις εξελίξεις στην Τουρκία. Στην σύσκεψη, ο Έλληνας Επιτελάρχης δήλωσε ότι η παρούσα συγκυρία είναι η καταλληλότερη για πόλεμο με την Τουρκία».

Επίσης, δηλώνει ότι τελικά στην Αθήνα δεν λήφθηκε η απόφαση για πόλεμο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι η σχετική πληροφορία στην Άγκυρα έφτασε από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού.

Ακόμη, ο κ. Ατζέτ επισημαίνει ότι η στρατιωτική πηγή του επιβεβαιώνει την τουρκική γνώμη ότι μετά της 15 Ιουλίου στο Αιγαίο η Τουρκία εξακολουθεί να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Επίσης, αναφέρει ότι ο τουρκικός στρατός έχει δείξει τις ικανότητες του στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο ολοκληρώνεται με αναφορά στην Υπόθεση Οτζαλάν και στον ρόλο της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X