ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:19
 

Γιλντιρίμ: Πρώτο θέμα στη συνάντηση με Μέρκελ η τρομοκρατία

Την έκδοση των τρομοκρατών του κινήματος Γκιουλέν θα ζητήσει η Άγκυρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την έκδοση των τρομοκρατών του FETO (Κινήματος Γκιουλέν), PKK και DHKP/C θα ζητήσει η Άγκυρα από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ πριν από την συνάντηση που θα έχει μαζί της.

Σε ενημέρωσή του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πρώτο θέμα στην συνάντησή του με την Μέρκελ είναι το θέμα της τρομοκρατίας. “Μια χώρα όπως η Γερμανία η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ΕΕ και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας πρέπει πλέον να θέσει τέλος σε αυτή την αμφιταλαντευόμενη στάση της”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι “δυστυχώς η διαμελιστική οργάνωση (εννοεί το ΡΚΚ) και τώρα η οργάνωση FETO φαίνεται να προσπαθούν να καθοδηγήσουν λανθασμένα την γερμανική κοινή γνώμη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συνεχιστεί. Βλάπτει τη φιλία Τουρκίας-Γερμανίας”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι στη συνάντηση θα τεθούν και δραστηριότητες εναντίον της Τουρκίας είτε στα μέσα ενημέρωσης είτε σε πολιτικές πλατφόρμες.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως αυτοί που εισηγούνται συνεχώς στην Τουρκία να κινείται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου πρέπει να γυρίσουν και να κοιτάξουν τον εαυτό τους. “Υπάρχουν χιλιάδες φάκελλοι σχετικά με την τρομοκρατία. Υπάρχει αίτημα για έκδοση και για εκδίκαση. Αυτοί που λένε ‘εμείς δεν ανακατευόμαστε στο θέμα της δικαιοσύνης’ όταν τους το θέτουμε, θεωρούν ότι έχουν μια χαρά δικαίωμα να ανακατεύονται στις διαδικασίες της Τουρκίας έπειτα από το πραξικόπημα. Αυτή είναι γελοία κατάσταση”, ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει ερώτηση ότι το Σεπτέμβριο υπάρχουν εκλογές στην Γερμανία και κάποιοι κύκλοι προσπαθούν, λέει η ερώτηση, να τις χρησιμοποιήσουν ασκώντας πίεση στην Μέρκελ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε “Ικανοποιείστε όχι τους διαμελιστές (εννοεί ΡΚΚ) αλλά τα 3.5 εκατομμύρια Τούρκους”. Όπως είπε η Μέρκελ δεν πρέπει να ξεχνά ότι στη Γερμανία ζουν 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι και στην πλειοψηφία τους είναι ψηφοφόροι.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση