ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσλαμβάνει δικηγόρο ο Νικολαΐδης για το ζήτημα της επανακαταμέτρησης

Θα λάβει νομική συμβουλή εξαιτίας του ότι θεωρείται ενδιαφερόμενο μέρος στην υπόθεση

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τον δρόμο του εκλογοδικείου παίρνει μία από τις πιο τεταμένες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων, αυτή του Δήμου Λεμεσού μεταξύ Ανδρέα Χρίστου και Νίκου Νικολαϊδη. Το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τη φημολογία για επανακαταμέτρηση, καθώς κατέθεσε το πρωί της Τρίτης στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στο Δήμο Λεμεσού. Με το ζήτημα της επανακαταμέτρησης το ΑΚΕΛ αμφισβητεί το αποτέλεσμα τόσο λόγω της μικρής διαφοράς ψήφων αλλά και εξαιτίας του βάσει συγκεκριμένων παραδειγμάτων κόσμου που εκπροσωπούσε τον κ. Χρίστου σε εκλογικά κέντρα, κάποια ψηφοδέλτια που πέρασαν ως άκυρα, θα έπρεπε να περάσουν ως έγκυρα υπέρ της υποψηφιότητας Χρίστου. Ζήτημα τίθεται και για το εκλογικό κέντρο της Αγία Φύλας καθώς ένας αριθμός ψηφοδελτίων –που δεν σφραγίστηκαν- φαίνεται πως μέτρησαν τελικώς ως έγκυρα.

Ο Νίκος Νικολαϊδης πάντως, μπροστά στις εξελίξεις χαρακτήρισε ως δυσάρεστη εξέλιξη την κατάθεση προσφυγής στο Εκλογοδικείο, από το ΑΚΕΛ και τον Ανδρέα Χρίστου. Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρει ότι είναι δικαίωμα του κ. Χρίστου και του ΑΚΕΛ να ζητήσουν επανακαταμέτρηση των ψήφων, προσθέτοντας ότι αυτό ορίζει η νομοθεσία και πρέπει να γίνει σεβαστό. Το ζήτημα που φαίνεται να προβληματίζει τον πολιτικό περίγυρο του κ. Νικολαϊδη είναι κατά πόσο αυτή η διαδικασία ενδεχομένως να προκαλέσει προσκόμματα στην όλη διαδικασία του δήμου.

Ήδη ο Νίκος Νικολαϊδης εντός της επόμενης βδομάδας, θα προχωρήσει σε δημοσιογραφική διάσκεψη για να ενημερώσει για τα μέτρα που έχει ήδη λάβει για τη βελτίωση της πόλης αλλά και για να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι τα προεκλογικά έργα που εξήγγειλε θα γίνουν κανονικά ανεξαρτήτως της δικαστικής διαμάχης. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Νικολαϊδης θα προσλάβει δικηγόρο στην όλη διαδικασία ως ενδιαφερόμενο μέρος. Ερωτήματα πάντως εγείρονται για τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει η όλη διαδικασία.

Στηρίζει η ΕΔΕΚ, εκτός το ΔΗΚΟ

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξασφάλισε στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 13.920 ψήφους έναντι 13.911 ψήφων που συγκέντρωσε ο Ανδρέας Χρίστου. Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Σταύρος Π. Παύλου, εκ μέρους του δικηγορικού οίκου Πατρίκιος Παύλου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λεμεσό. Την αίτηση υπέγραψαν πέραν του κ. Χρίστου, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς, Κώστας Κώστα και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Ανδρέα Χρίστου. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου και ο επαρχιακός γραμματέας της ΕΔΕΚ, Λεμεσού, Λεύκιος Δοράτης οι οποίοι φέρετο πως θα υπέγραφαν, δεν το έκαναν τελικά. Ο κ. Δοράτης για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, καθώς δεν είναι δημότης Λεμεσού, ωστόσο η ΕΔΕΚ στηρίζει πλήρως τη διαδικασία.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ επισημαίνεται πως η απόφαση του Ανδρέα Χρίστου να υποβάλει ένσταση και να ζητήσει επανακαταμέτρηση είναι απόλυτα σεβαστή, ωστόσο από τη στιγμή που η διαδικασία είναι πλέον νομική και όχι εκλογική, το κόμμα φαίνεται να κρίνει αχρείαστη τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στη διαδικασία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα, ήθελαν τον Πανίκο Λεωνίδου να υπογράφει και να αλλάζει γνώμη την υστάτη, κάτι το οποίο ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά, καθώς όπως αναφέρει πλέον το ζήτημα είναι καθαρά νομικό και όχι πολιτικό. Σύμφωνα πάντως με κομματικές πηγές, στελέχη του ΔΗΚΟ φέρεται να ήθελαν το κόμμα να συνυπογράφει την κατάθεση επανακαταμέτρησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση