ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Γκουτιέρες-Ερντογάν με φόντο το Κυπριακό

Επίκεντρο συζήτησης οι εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Κύπρο

ΚΥΠΕ

Στην επισήμανση ότι «ο Γενικός Γραμματέας κι ο Πρόεδρος επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Κύπρο» περιορίζεται η όποια αναφορά του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών για το περιεχόμενο της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσης του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για τη συνάντηση, ασχολείται με τις εξελίξεις στη Συρία και τις προσπάθειες για κατανίκηση του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Αναφέρει πως συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και τις εν εξελίξει διπλωματικές προσπάθειες προς τερματισμό της σύρραξης.

«Ο ΓΓ είπε πως είναι ευγνώμων που η διάσκεψη της Αστάνα πραγματοποιήθηκε για υποστήριξη της διαδικασίας της Γενεύης. Σημείωσε την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστών στη Συρία, αλλά τόνισε ότι η προσπάθεια δεν θα είναι επιτυχής χωρίς πολιτική λύση υποστηριζόμενη από το λαό της χώρας».

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Ιράκ, με το ΓΓ να εκφράζει την ανάγκη «οι εν εξελίξει επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης και άλλων περιοχών από το Ισλαμικό Κράτος να μην οξύνουν τις αποσχιστικές τάσεις, αλλά αντ’ αυτού να αποτελέσουν σύμβολο εθνικής συμφιλίωσης».

Τέλος συνεχάρη της Τουρκία για την εξαιρετική γενναιοδωρία της στη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, όπως αναφέρεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση