ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαφοροποιείται και ο Παπαδάκης από ΕΔΕΚ για το ενωτικό δημοψήφισμα

Πρώτη αποστασιοποιήθηκε από την θέση της ΕΔΕΚ η Νεολαία του κόμματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εσωκομματικές αντιδράσεις προκαλεί και στην ΕΔΕΚ η απόφαση της ηγεσίας να στηρίξει την πρόταση του ΕΛΑΜ στη βουλή για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος, μέσω εγκυκλίου που θα διαβάζεται στα σχολεία. Η νεολαία της ΕΔΕΚ κατέθεσε τη διαφωνία της με την υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ σημειώνοντας πως «δεν έχει να προσφέρει καμία καλή υπηρεσία στην παιδεία και στη βιωσιμότητα της όποιας λύσης όποτε και αν έρθει αυτή».

«Ο εορτασμός του ενωτικού δημοψηφίσματος (το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού), το αποτέλεσμα του οποίου τελικά δεν επετεύχθη, μόνο έξαρση εθνικιστικών τάσεων μπορεί να εξυπηρετήσει» αναφέρεται σε ανακοίνωση της νεολαίας προσθέτοντας πως μία τέτοια απόφαση «μόνο αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει σε μια κατακερματισμένη ταξικά και οικονομικά κοινωνία, αποσπά το ενδιαφέρον από τα καίρια προβλήματα και αποδυναμώνει το μεγάλο λαϊκό κίνημα επανένωσης της πατρίδας με την μορφή του ενιαίου και λειτουργικού κράτους».

Φοβηθήκαμε να μας κατηγορήσουν λιγότερο Έλληνες;

Σε συνέχεια της νεολαίας, διαφοροποιήθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Ο ίδιος διερωτήθηκε τι φοβήθηκε η ΕΔΕΚ ψηφίζοντας τη συγκεκριμένη τροπολογία .Σημειώνοντας ότι ήδη γίνεται αναφορά στα σχολεία για το ενωτικό δημοψήφισμα υπογράμμισε πως μία τέτοια απόφαση δεν προσφέρει τίποτα άλλο από το να «εξαντληθούμε σε λαϊκίστικες προσεγγίσεις και σε ένα ανταγωνισμό να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο Έλληνες από τον άλλο»

Αυτούσια η ανάρτηση

«Με ευκαιρία την ψήφιση της τροπολογίας για το ενωτικό δημοψήφισμα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πει τι θέλει ο καθένας και τι σκέφτεται στο πίσω μέρος του μυαλού του. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν προσφέρουμε τίποτα με το εξαντληθούμε σε λαϊκίστικες προσεγγίσεις και σε ένα ανταγωνισμό να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο Έλληνες από τον άλλο αγνοώντας βασικές πραγματικότητες και παράλληλα να σταματήσουμε να ενεργούμε με φοβικό τρόπο μήπως .......Γνωρίζω ότι γίνεται ήδη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα στα σχολεία και μάλιστα θα μπορούσε να συνδεθεί καλύτερα με τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου.

Κατέθεσαν την πρόταση οι υμνητές αυτών που στο όνομα της ένωσης έφεραν την Τουρκία στην Κύπρο και ριζώθηκαν εδώ και μεις την στηρίξαμε γιατί φοβηθήκαμε τι;Να μας κατηγορήσουν για λιγότερο Έλληνες. Ποιοι ,αυτοί που είναι ταυτισμένοι με τα χειρότερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού; Η θα μπούμε στην λογική που καλλιεργούσε η ηγεσία του ΔΗΣΥ για χρόνια ότι Έλληνας είναι όποιος τυλιχτεί την ελληνική σημαία και πάει στο γήπεδο χειρονομώντας μάλιστα προσβάλλοντας μάλιστα το σύμβολο μας. Τώρα τα βρίσκουν μπροστά τους αλλά να τους θυμίσω ότι ποτέ δεν σεβάστηκαν καν την σημαία του κράτους μας εξ ου και στην ανακήρυξη Κληριδη και Αναστασιάδη ήταν ζήτημα να έβλεπες καμιά σημαία της Κύπρου και ακόμη και αυτή τη κουβαλούσαν αυτοί που τους άνηκε και εκείνη η νίκη....»

Αύριο οι του ΕΛΑΜ θα προτείνουν στην βουλή να μειωθεί στο μισό ο μισθός τους βουλευτές και ο υπόλοιπος να πηγαίνει σε... φιλανθρωπικά ιδρύματα και επειδή κάποιοι ανόητοι θερμοκέφαλοι θα τους πουν μπράβο θα ακολουθήσουμε; Αντί να πουν όλοι και να φροντίζουν να μπαίνουν στη βουλή οι καλύτεροι που να αξίζουν πολύ περισσότερα απ αυτά που παίρνουν (με τις σωστές τους αποφάσεις)και πάλι ανάποδα θα πάμε.Το αποτέλεσμα να μπαίνουν στη βουλή οι ανίκανοι,οι ανεπάγγελτοι και εκατομμυριούχοι για το φίτσιο.Και ο δρόμος της κατηφόρας δεν θα έχει τέλος.

Να πούμε ότι ο πόθος του ελληνισμού της Κύπρου για ένωση ήταν ένας μονόπλευρος έρωτας χωρίς ανταπόκριση γιατί οι κυβερνήσεις του αθηναϊκού κράτους δεν....γιατί δεν οι προστάτες τους για να μην ενοχληθούν τα συμφέροντα τους.

Τη στιγμή που η Τουρκία εργάζεται μεθοδικά για αποαναγνώριση της Κ.Δ και μας αποκαλεί ελληνοκυπριακή διοίκηση εμείς φροντίζουμε να τους δίνουμε όπλα.Εκτός αν δεν πιστεύουμε πραγματικά ότι η Κ.Δ αποτελεί την προστασία για επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.

Όσο αφορά τις παρατηρήσεις του κου Ακκιντζιή να του υποδείξει ο Πτδ πρώτα να σβήσει τα κολολαμπάκια που μας προκαλούν καθημερινά από τον πενταδάκτυλο ,να συλλάβει τον δολοφόνο του Σολωμού παρά να ποζάρει δίπλα του και να αφήσει τις υποδείξεις.

Και το κράτος να να συλλάβει άμεσα τους ψευτομάγκες των σχισμένων λάστιχων και των επιθέσεων κατά των τουρκοκυπρίων γιατί πρακτορεύουν για χάρη των τουρκικών συμφερόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση