ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Τουρκία «τραβάει» το σκοινί

Προειδοποιήσεις της Άγκυρας στον Αναστασιάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική ιστοσελίδα Akademik Perspektif, με ένα νέο ανακοινωθέν, η Άγκυρα προειδοποιεί ότι η νέα απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον «εορτασμό» της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος επιφυλάσσει αντίκτυπο για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Αντιδρώντας στην νέα απόφαση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχετικό ανακοινωθέν του, δηλώνει η προσπάθεια για εύρεση λύσης στο Κυπριακό Ζήτημα θα δυσκολέψει σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά δεν αλλάξει την νοοτροπία της σχετικά με την τ/κ κοινότητα. Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι τ/κ έχουν ίσα δικαιώματα στην Κύπρο και είναι «συνέταιροι» των ε/κ.

Στο ανακοινωθέν της, η Άγκυρα υπογραμμίζει ότι η νέα εξέλιξη στο Κυπριακό έχει ως αφετηρία την πρωτοβουλία του ΕΛΑΜ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ακροδεξιό» και «ρατσιστικό» κόμμα.
Συμμερίζεται επίσης, τις απόψεις που εκφράζονται σε σχετικό ανακοινωθέν διαμαρτυρίας της «βουλής» και τις θέσεις του Μουσταφά Ακιντζί για το όλο ζήτημα.

Η τουρκική πλευρά ασκεί κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη. Θεωρεί «απαράδεκτη» την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη στους εορτασμούς για την εισβολή. Στο ανακοινωθέν ισχυρίζεται ότι η «ειρηνευτική επέμβαση» πραγματοποιήθηκε για να τερματιστεί η τραγωδία που δημιούργησε το «όνειρο» της Ένωσης.

«Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι, στην φάση που έχουν φτάσει σήμερα οι προσπάθειες για την δημιουργία ενός συνεταιρικού κράτους με βάση το Κοινό Ανακοινωθέν της 11η Φεβρουαρίου 2014 και την πολιτική ισότητα των δυο πλευρών, η υιοθέτηση της πρότασης του ακροδεξιού και ρατσιστικού ΕΛΑΜ από την Ρωμαίικη Βουλή και την ηγεσία δεν βοηθά την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο κοινότητες και στις συνομιλίες», τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση