ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Όλα εξαρτώνται από τον Αναστασιάδη λένε οι Τ/κ

Συνεχίζεται η καταιγίδα μηνυμάτων και αντιδράσεων για το ενωτικό δημοψήφισμα

Σε συμφωνία με την γραμμή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Υπόθεση «Ένωση», η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι από τώρα και στο εξής των μέλλον των συνομιλιών για το Κυπριακό εξαρτάται από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τις κινήσεις του σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. 

Ο ηγέτης της τ/κ κεντροαριστεράς, Τουφάν Έρχιουμαν, με μια τοποθέτηση του στο διαδίκτυο, ζητά από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να λάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

«Σε μια περίοδο που φτάσαμε σε ένα σημαντικό σημείο στις συνομιλίες και συνεπώς το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, με πρωτοβουλία ενός κόμματος όπως το ΕΛΑΜ, η Ένωσης ήρθε στο προσκήνιο, στα σχολεία σε επίπεδο εορτασμού», τονίζει ο κ. Έρχιουμαν στο σχετικό μήνυμα του.

Ο κ. Έρχιουμαν υπενθυμίζει την στάση που τήρησε το κόμμα που έκλεξε τον κ. Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κύπρου, στην νέα υπόθεση. Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή η επιλογή ενδέχεται να σχετίζεται με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Ακόμη, τονίζει ότι δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με αυτά που μπορεί και δεν μπορεί να πράξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις συνομιλίες.

Στο τέλος της σχετικής τοποθέτησης του, ο κ. Έρχιουμαν αναφέρει τα εξής: «Σε αυτή την περίπτωση καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα: Ο κ. Αναστασιάδης, εφόσον επιθυμεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη που έχασε στην διαδικασία των συνομιλίων, θα πρέπει να παραιτηθεί από μια σειρά άσκοπων συγκρίσεων. Έχει την υποχρέωση να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση με ένα σωστό βήμα. Διαφορετικά, ανεξάρτητα από όσα δηλώνει, η ευθύνη βρίσκεται στους ώμους του».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση