ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:53
 

Ομήρου: Λύπη για την απόφαση της Βουλής για το δημοψήφισμα

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις από την τ/κ πλευρά ο τέως πρόεδρος της Βουλής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λύπη για το γεγονός ότι επετράπη η διαμόρφωση πλειοψηφίας εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως νομιμοποιημένη πολιτικά μια νομοθετική πρωτοβουλία ενός μισαλλόδοξου μορφώματος, ομογάλακτου της νεοφασιστικής – νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, εκφράζει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την απόφαση της Βουλής για ολιγόλεπτη αναφορά στα σχολεία στο Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, ο κ. Ομήρου αναφέρει ότι το θέμα που προκύπτει είναι ότι «οι θιασώτες, διαπρύσιοι οπαδοί και απολογητές του άθλιου εσμού των δήθεν ενωτικών και υπερελλήνων, που βαρύνονται με το εθνικό ανόμημα της κατάλυσης της δημοκρατίας, που οδήγησε στην εφιαλτική επέλαση του τουρκικού Αττίλα τολμούν να παρουσιάζονται και σήμερα ως παραδίδοντες μαθήματα της αλήστου μνήμης εθνικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης».

Το μέγα θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι η ούτως ή άλλως επιβαλλόμενη απόδοση τιμής στους αγνούς και υπέροχους αγώνες του λαού της Κύπρου, με τα Οκτωβριανά, με το Ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 και τη μοναδική επανάσταση της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού εκείνη του 1955-59.

«Το μέγα θέμα είναι γιατί ατυχώς αφέθηκαν να εμβαπτισθούν στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και να εμφανίζονται πάλλευκοι πλειοδοτούντες και καθοδηγούντες σε πατριωτισμό και εθνικές ευαισθησίες, οι νοσταλγοί των πιο μαύρων σελίδων της σύγχρονης Κυπριακής και Ελληνικής Ιστορίας», είπε.

Αναφέρει παράλληλα ότι οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τουρκοκυπριακής πλευράς είναι όχι μόνο αδικαιολόγητες αλλά επιπρόσθετα εξοργιστικά και προκλητικά απαράδεκτες.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση