ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν κάνει πίσω ο Δήμος Στροβόλου στην κόντρα με Χάσικο για Τσερίου

Ο Υπ. Εσωτερικών δήλωσε πως δεν υπογράφει για ένα έργο όπου θα σκοτώνεται ο κόσμος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν θα προχωρήσουν τα έργα στη Λεωφόρο Τσερίου βάσει των σχεδιασμών του τμήματος δημοσίων έργων και του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στροβόλου. Σε απάντηση αυτού, ο Υπουργος Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους «ν’ αφήσουν τα μασκαραλίκια να σχεδιάζουν δρόμους».

Ο Υπουργός τόνισε σε δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του για τη δημιουργία ενός έργου όπου θα σκοτώνεται ο κόσμος για να ικανοποιήσει τους καταστηματάρχες της περιοχής για «πέντε σταυρούθκια».

Σε δηλώσεις του επίσης στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Δήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αντιτίθεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εσωτερικών και είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών και τα Δημόσια Έργα ώστε να πραγματοποιηθούν αλλαγές στο σχεδιασμό του έργου.

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο και με 21 ψήφους κατά των σχεδιασμών του Υπουργείου Εσωτερικών και τέσσερις αποχές από πλευράς του ΔΗΣΥ για την δημιουργία νησίδων καθώς και την αύξηση των λωρίδων κυκλοφορίας, ο δήμος Στροβόλου συνεχίζει στη δική του οπτική επί του θέματος. Το ζήτημα τέθηκε και επί δημαρχίας Σαββίδη, με τον νυν δήμαρχο και τότε αντιδήμαρχο να διαχωρίζει τη θέση του από τον ΔΗΣΥ και να αντιτίθεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, με άλλα 16 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.  

Πληροφορίες της «Κ» λένε ότι το θέμα συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέλει και οι δύο πλευρές να βρουν συμβιβαστικές λύσεις.

Πάντως ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, δεν φαίνεται να κάνει πίσω, παρά τις βολές Χάσικου, καθώς αποτελούσε μία από τις κύριες προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

Ανακοίνωση Δήμου Στροβόλου

Αργά το απόγευμα υπήρξε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα από το δήμο Στροβόλου όπου εκεί αποφασίστηκε «κατά πλειοψηφία, να επαναβεβαιώσει την επί του θέματος προηγούμενη απόφαση για μη αποδοχή του σχεδίου όπως αυτό ετοιμάστηκε από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα» όπως αναφέρεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου σε συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017, συζήτησε το θέμα της διεύρυνσης και βελτίωσης της οδού Τσερίου και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να επαναβεβαιώσει την επί του θέματος προηγούμενη απόφαση για μη αποδοχή του σχεδίου όπως αυτό ετοιμάστηκε από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και να ζητήσει την επανεξέταση και τροποποίηση του σχεδίου με τρόπο που να ικανοποιούνται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα αιτήματα των κατοίκων/ καταστηματαρχών όπως αυτά διατυπώθηκαν στις κατά καιρούς συναντήσεις με το Δήμο και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα.

Το Συμβούλιο περαιτέρω αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής η οποία θα τελεί υπό την προεδρία του Δημάρχου και θα αποτελείται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Λειτουργούς του Δήμου και εκπρόσωπο της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την οδό Τσερίου. Η Επιτροπή αυτή θα έχει επαφές και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς με στόχο την βελτίωση του σχεδίου. Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για περαιτέρω συζήτηση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X