ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οζερσάι: Ο Αναστασιάδης αποχώρησε από συναντήσεις κτυπώντας πόρτες

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι δεν ήταν ο ίδιος που έφυγε σήμερα από τις συνομιλίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ευθύνη για την διακοπή της σημερινή συνάντησης των δύο ηγετών επέρριψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατά τη διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε στα κατεχόμενα, υποστήριξε πως δεν ήταν ο ίδιος που έφυγε από την συνάντηση, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εν συνεχεία ο πρώην Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε στην «Κ» ότι και στο παρελθόν ο ε/κ ηγέτης αποχώρησε από συναντήσεις, χτυπώντας πόρτες, όπως ανέφερε.

Συγκεκριμένα ο Οζερσάι δήλωσε ότι οι νέες εξελίξεις δεν τον εκπλήσσουν ενώ έκανε λόγο για πρόβλημα στόχου και ειλικρίνειας.

«Δεν με απογοητεύει η στάση της ε/κ πλευράς, και στο παρελθόν, υπήρξαν περιπτώσεις που ο κ. Αναστασιάδης αποχώρησε από συναντήσεις χτυπώντας πόρτες», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε στους Τ/κ δημοσιογράφους ότι ο ίδιος δεν βγήκε ποτέ έξω 

από το πλαίσιο του σεβασμού στις συναντήσεις στο πλαίσιο των συνομιλιών.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του από τη σημερινή συνάντηση, ο Ακιντζί έκανε λόγο για φήμη, η οποία κυκλοφορεί στην ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί στο σημείο της τοποθέτησης του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι, κτύπησε την πόρτα και έφυγε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να ξεκαθαρίσουν ποιος είναι αυτός που έφυγε από τη συνάντηση, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να υπάρξει συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα Ηνωμένα Έθνη.

 

 



 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X