ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσαβούσογλου: Η ε/κ πλευρά αποφεύγει το τραπέζι των συνομιλιών

Αυστηρό μήνημα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων, στέλνει το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα στην Κύπρο. «(Οι τελευταίες εξελίξεις) ρίχνουν φως στην οπτική γωνία της ε/κ πλευράς για τις συνομιλίες και την διαδικασία λύσης στο νησί», αναφέρει ο Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος, ασκώντας κριτική στην ε/κ πλευρά, υπογραμμίζει τα εξής: «Η απόφαση για Ένωση την Ρωμαίικης Βουλής είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και τους Τούρκους της Κύπρου. Αυτή η εξέλιξη δεν ξεκίνησε με την αποχώρηση σήμερα του Αναστασιάδη από το τραπέζι των συνομιλιών. Ξεκίνησε με την αποδοχή αυτής της απόφασης από την Βουλή. Συζητούν ακόμη την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. Λαμβάνουν σχετική απόφαση. Δηλαδή, δεν παραιτούνται από τον στόχο τους. Την ίδια στιγμή, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τουρκικής εγγυήσεις και (συζήτηση για) θέματα ασφαλείας».

Στην συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου προσθέτει τα εξής: «Εσείς από την μια ζητάτε Ένωση και από την άλλη προτείνετε την κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων. Πλέον φανερώθηκε ο πραγματικός στόχος τους (των ε/κ) με αυτού του είδους της προσεγγίσεις. Εμείς μέχρι σήμερα τηρήσαμε όλο εποικοδομητική στάση. Γνωρίζουμε το τι θέλουμε και το τι δεν θέλουμε. Αυτό το δηλώνουμε ξεκάθαρα, με δίχως καπρίτσια, όπως μια ισχυρή χώρα με αυτοπεποίθηση σε όλες τις συσκέψεις. Παρατηρούμε ότι παρόμοια είναι και η στάση της τ/κ πλευράς. Όντως έτσι, η ε/κ πλευρά αποφεύγει το τραπέζι (των συνομιλιών). Αν επιθυμούν συνομιλίες θα επιστρέψουν στο τραπέζι. Αν δεν επιθυμούν, οι ίδιοι ξέρουν. Μια ακόμη δεν θα γίνει τέτοια διαπραγμάτευση. Θα πράξουμε ότι χρειάζεται».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση