ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχιεπίσκοπος: Ψάχνει αφορμές και εκσφενδονίζει απειλές ο Τ/κ ηγέτης

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να κάνει το καθήκον του στο ακέραιο

ΚΥΠΕ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θέλει αφορμές και εκσφενδονίζει απειλές ότι η Τουρκία θα κάνει έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.

Μιλώντας μετά το πέρας του μνημοσύνου του Γιώργου Ιωαννίδη, που τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε “Πιστεύω ότι η δήλωση του ΠτΔ είναι αρκετή και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διότι η νομοθετική εξουσία είναι μια ανεξάρτητη εξουσία στην Κυπριακή Δημοκρατία που αποφασίζει μόνη της”.

“Άλλο η εκτελεστική εξουσία και άλλο η νομοθετική εξουσία”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι απειλές αυτές δεν θα λήξουν ποτέ. “`Εάν η Τουρκία έχει σκοπό να επέμβει, θα επέμβει είτε της δίδουμε αφορμές είτε δεν της δίνουμε”, είπε, ενώ καταδίκασε τις απειλές της `Αγκυρας.

Πιστεύω, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι ο ΠτΔ δεν πρόκειται να λάβει υπόψη τις απειλές, καλώντας τον παράλληλα να κάνει το καθήκον του στο ακέραιο και λέγοντας πως η Εκκλησία θα τον στηρίξει.

Ερωτηθείς αν ήταν αναμενόμενη αυτή η συμπεριφορά του Τουρκοκύπριου ηγέτη, είπε “πιστεύω ότι εκμεταλλεύθηκε πέραν των ορίων αυτή την υπόθεση.” Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, “άλλο το ένα, άλλο το άλλο”, σημείωσε.

Όσον αφορά την τουρκική κυβέρνηση, ανέφερε “ας κάνει ότι καλό νομίζει. Πιστεύω πως όσο και αν αδιαφορούν οι ισχυροί της γης, θα έρθει η ώρα που θα τον (Ερντογάν) θέσουν στη θέση που του αξίζει.”

Στο μεταξύ, στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε ότι ολόκληρη η ζωή του Γεώργιου Ιωαννίδη ήταν μια διαρκής συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και σε εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, αλλά και η θητεία του στα πολιτικά αξιώματα ήταν μια διαδρομή ευσυνειδησίας, αξιοπρέπειας και συνεπούς προσήλωσης σε αρχές και αξίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση