ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα κατεχόμενα επι διημέρου ο Τσαβούσογλου μετά την αποχώρηση Ακιντζί

Αίσθηση απο τη συνέντευξη στην «Κ» του τ/κ ηγέτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τον Μουσταφα Ακιντζι, τον Οζγκιουργκιουν και για εν γένει επαφές και δη στον απόηχο της συνέντευξης του πρώτου στην "Κ", μεταβαίνει στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβουτ Τσαβούσογλου.

Είναι δεδομένο ότι ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας εχει ως βασικό σκοπό να συζητήσει με την τ/κ ηγεσία τα όσα αφορούν τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακο υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων.

Σε σχετικές του δηλώσεις κατά τη συνάντηση της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι όπως την Ε/κ πλευρά που εγκαταλείπει συνέχεια το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Τα τεχνάσματα της ε/κ πλευράς δεν τα ανεχόμαστε», δήλωσε σχετικά, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρνείται να συζητήσει το καίριο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης.

Αίσθηση απο την συνέντευξη Ακιντζι

Τα όσα έγιναν στην τελευταία συνάντηση Αναστασιαδη-Ακιντζι και κυρίως με τη φυγή του τελευταίου απο το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ως προς τη συνέχεια των συνομιλιών. Ο ίδιος ο Μουσταφα Ακιντζι στη συνέντευξη του που δημοσίευσε η "Κ" την Κυριακή δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς το αν θα παραβρεθεί ή όχι την Πέμπτη στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των δυο ηγετών. Τονίζει δε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εχει στο μυαλό του τις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ενόψει γεωτρήσεων για το φυσικό αέριο πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες εντάσεις.

Τα όσα είπε ο Μουσταφα Ακιντζι απαντήθηκαν καταρχήν απο τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλιδη που επίσης μέσω της "Κ" σε συνέντευξη του τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εχει στο μυαλό του τη λύση του κυπριακού και όχι τις εκλογές. Τόνισε δε πως δεν θα έπρεπε να εχει αμφιβολίες ο κ. Ακιντζι για τις προθέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας μετά απο 22 μήνες διαπραγματεύσεων.

Ο δε ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανου τόνισε πως η αντίδραση του Μουσταφα Ακιντζι να αποχωρήσει απο τις διαπραγματεύσεις ήταν υπερβολική. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Κυπριανου το μήνυμα το μετέφερε και στις επαφές που είχε στα κατεχόμενα προσθέτοντας πως ο διάλογος πρέπει να αρχίσει αμέσως.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση