ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας: Λειτουργούμε καθ' υπόδειξη της τ/κ πλευράς

Αφορμή η πρόταση του ΔΗΣΥ για εκχώρηση αρμοδιοτήτων του κοινοβουλίου στον Υπουργό Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δριμεία επίθεση στο ΔΗΣΥ για την πρόταση του περί του ενωτικού δημοψηφίσματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η απόφαση του ΔΗΣΥ να καταθέσει στην Βουλή πρόταση για εκχώρησης αρμοδιοτήτων του κοινοβουλίου στον Υπουργό Παιδείας να αποφασίζει τί θα διδάσκεται και τι όχι στα σχολεία, γίνεται καθ΄ υπόδειξη του Μουσταφά Ακιντζί και του Υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας.

Τόνισε δε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και όποιος υποστηρίξει στην Βουλή την απαράδεκτη πρόταση του, όπως την χαρακτήρισε, θα είναι υπόλογοι αφού υποκύπτουν στους Τουρκικούς εκβιασμούς επιτρέποντας τις παρεμβάσεις της Άγκυρας και του Μουσταφά Ακιντζί σε θέματα παιδείας της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και εξευτελίζουν τον λαό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε παράλληλα ότι είναι με τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας που ο Δημοκρατικός Συναγερμός προχωρεί στην πρόταση νόμου.

Δεν θα γίνουμε θιασώτες των χαρακτηρισμών του Νικόλα

Στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τονίζοντας ότι δεν είναι θιασώτης των χαρακτηρισμών του Νικόλα Παπαδόπουλου επισημαίνοντας ότι τις αντιπαρέρχεται.
Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η τοποθέτηση του προέδρου Αναστασιάδη προς τον Μουσταφά Ακιντζί ότι η Βουλή είναι ανεξάρτητο σώμα το οποίο παίρνει τις δικές του αποφάσεις απαντά στη θέση του κυρίου Παπαδόπουλου.

Ο Εκπρόσωπος επέκρινε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι υιοθετεί τη θέση του Μουσταφά Ακιντζί με την αναφορά του, πως ότι γίνεται στη Βουλή γίνεται με υπόδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας. Κάτι τέτοιο, τόνισε, δεν ευσταθεί.

Ταυτόχρονα ο κ. Χριστοδουλίδης απηύθηνε έκκληση στον Μουσταφά Ακιντζί να είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας πως «ο πρόεδρος έχει πολλές φορές τοποθετηθεί, το Κυπριακό θα λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι με δημόσιο διάλογο».

Ο Πρόεδρος, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για τη διαφωνία και για την ουσία της απόφασης του ενωτικού δημοψηφίσματος. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έλαβε πρωτοβουλία, είχαμε ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου. Από κει και πέρα έχουν περάσει 10 μέρες.

Στο τραπέζι των συζητήσεων όλοι θα κριθούμε και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ετοιμότητα του προέδρου.

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο η επίσκεψη Τσαβούσογλου αναμένεται να επιφέρει περισσότερη ένταση στη συζήτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε πως πρέπει να αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η παρουσία του Τούρκου ΥΠΕΞ, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ότι από συστηματική προσπάθειεα της δικής μας πλευράς συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση