ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Ικανοποίηση για ανέγερση νέου νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας

Ικανοποίηση από τους εμπλεκόμενους φορείς και για τον σχεδιαμσό βραχυπρόθεσμων λύσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ικανοποίηση και ανακούφιση δέχτηκαν φορείς την απόφαση που πάρθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση των αναγκαίων διεργασιών ανέγερσης νέου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας, αλλά και την εκπόνηση ενός σχεδιασμού βραχυπρόθεσμων λύσεων για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών.

Το κονδύλι για ανέγερση νέου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας αφαιρέθηκε από τους προϋπολογισμούς το 2010. «Εδώ και 8 χρόνια γίνονται συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης του ζητήματος» τόνισε επί του θέματος η κ. Κυριακίδου λέγοντας ότι η σημερινή κατάσταση παραβιάζει τα δικαιώματα των ασθενών που νοσηλεύονται, η οποία έχει επανειλημμένως καταγγελθεί και από την Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι διαχρονικά θύματα προκατάληψης και στιγματισμού και η νοσηλεία τους σε ένα χώρο της δεκαετίας του ’60 δεν μπορεί παρά να ενισχύει και να συντηρεί αυτές τις προκαταλήψεις. Γι’ αυτό θεωρούμε πολύ σημαντική τη σημερινή απόφαση, καθώς το θέμα όχι μόνο συζητείται σε ανώτατο επίπεδο, αλλά υπάρχει και σαφής πολιτική βούληση για την υλοποίησή του» τόνισε η κ. Κυριακίδου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση