ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Πρόεδρος στηρίζει πλήρως Δημητριάδη παρά τις αντιδράσεις

Ο ΠτΔ δεν έκανε δεκτό ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού μεταφορών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την ετοιμότητά του να παραιτηθεί από το υπουργείο μεταφορών εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Υπουργός Μεταφορών Συγκοινωνιών και έργων Μάριος Δημητριάδης. Αφορμή, ο σάλος που προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι Λεμεσού. Τις προηγούμενες μέρες και πριν την παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη, προκλήθηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο λιμάνι εξαιτίας και της αλλαγής του καθεστώτος διαχείρισης. Η όλη διαδικασία, προκάλεσε πολιτικό ζήτημα για τον υπουργό μεταφορών, με κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν παραίτησή του και να του καταλογίζουν ευθύνες.

Ο κ. Δημητριάδης είχε προσωπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ανέφερε πως είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του αν θα διευκολύνει με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές δεν συζητά καν ένα ενδεχόμενο παραίτησης Δημητριάδη.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θεωρεί πως ευθύνεται σε καμία περίπτωση ο υπουργός Μεταφορών για την κατάσταση που προκλήθηκε, ιδιαίτερα μετά και την εκεί παρουσία του στο λιμάνι. Όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, το πρόβλημα φαίνεται να έγκειται σε πολλούς παράγοντες,σε λάθος εκτιμήσεις, αλλά σίγουρα όχι στον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά και από τον σάλο που προκλήθηκε στο λιμάνι το ΑΚΕΛ ζήτησε την παραίτηση Μάριου Δημητριάδη. Το Κίνημα Οικολόγων από την άλλη, κάνει λόγο ανευθυνότητας επισημαίνοντας πως ο υπουργός μεταφορών φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι Λεμεσού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση