ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πόνταρε σε Γαλανό αντί Γιωρκάτζη ο ΔΗΣΥ για την Προεδρία Ένωσης Δήμων

Ο Κ. Γιωρκάτζης ενδιαφερόταν για την Προεδρία, έχοντας μαζί του και το ΔΗΚΟ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με 46 ψήφους, έναντι των 44 που εξασφάλισε ο Αλέξης Γαλανός, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είναι ο νέος πρόεδρος της ένωσης δήμων. Τη νίκη του κομματικού του στελέχους πανηγυρίζει το ΑΚΕΛ και ερωτήματα τίθενται γοα τον ΔΗΣΥ που έχασε μέσα από τα χέρια του την προεδρία. Μετά και από την νίκη Ανδρέα Βύρα, στα πολιτικά πηγαδάκια συζητείται εντόνως το για ποιο λόγο ο ΔΗΣΥ επέλεξε να ρισκάρει με την υποψηφιότητα του Αλέξη Γαλανού αντί του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ο οποίος είχε δεδομένη τη στήριξη του ΔΗΚΟ και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Ήθελε ο Γιωρκάτζης

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εκδήλωσε από νωρίς το ενδιαφέρον του για την προεδρία της ένωσης δήμων, κάτι το οποίο φέρεται να συζήτησε και με την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Ο κ. Γιωρκάτζης ωστόσο, ξεκαθάρισε πως σε ενδεχόμενο που θα ήταν υποψήφιος ο Αλέξης Γαλανός, ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε να είναι ανθυποψήφιός του. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετά την υποψηφιότητα Γαλανού ο ίδιος απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Γιατί στήριξαν Γαλανό

Πολύ επιτυχημένη θεωρήθηκε η Προεδρία του Αλέξη Γαλανού στην Ένωση Δήμων αναφέρουν κομματικές πηγές, εξηγώντας έτσι και τον λόγο που στήριξαν εκ νέου την υποψηφιότητα Γαλανού έναντι Γιωρκάτζη. Στο κόμμα άλλωστε θεωρούν σωτήρια την επαναδιεκδίκηση Γαλανού στη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου καθώς εξασφάλισε στον ΔΗΣΥ για ακόμη μία φορά τον Δήμο. Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και το Προεδρικό ασκούσαν πιέσεις στον κ. Γαλανό να επαναδιεκδικήσει στις δημοτικές. Αυτή η βοήθεια Γαλανού στον ΔΗΣΥ κατά τις δημοτικές εκλογές φαίνεται να συνέβαλε, ώστε το κόμμα να στηρίξει μέχρι τέλους τον Δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ήδη στελέχη του ΔΗΣΥ επισημαίνουν πως το κόμμα δεν θεώρησε ποτέ σίγουρη τη νίκη Αλέξη Γαλανού καθότι στους υπολογισμούς στο αρχηγείο της Πινδάρου κατέληγαν σε 32 ψήφους. «Οι δώδεκα επιπλέον ψήφοι προήλθαν εξαιτίας της προσωπικότητας Αλέξη Γαλανού» εξηγούν στελέχη του κόμματος. Πάντως για τον ΔΗΣΥ σημαντικό είναι το ζήτημα της δεκαμελούς εκτελεστικής επιτροπής, όπου διεκδικούν θέση για πρώτη φορά πέντε πρόσωπα που στηρίζονται από τον ΔΗΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X