ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσαβούσογλου-Ακιντζί στα κατεχόμενα

Μετά τον Τσαβούσογλου, βλέπει Σπέχαρ ο Ακιντζί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 12:14

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έφτασε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη, που αν και προγραμματισμένη, έρχεται χρονικά σε μια στιγμή που ισορροπίες μεταξύ ε/κ και τ/κ πλευράς βρίσκονται σε εύθραυστο σημείο με αφορμή το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος, αλλά και την αιφνίδια αποχώρηση του Μουσταφά Ακιντζί από τις συνομιλίες την προηγούμενη Πέμπτη.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Μουσταφά Ακιντζί ενώ στιις 16.30 θα έχει συνάντηση με την «πρόεδρο της βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ και στη συνέχεια με τον «πρωθυπουργό» Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, τον «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι στις πέντε το απόγευμα,  μετά το τέλος της συνάντησης με Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Μουσταφά Ακιντζί με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη συνάντηση Τσαβούσογλου Ακιντζί ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε στη σημασία του αποτελέσματος της συνάντησης για την πορεία των συνομιλιών.

«Αναμένω ως αποτέλεσμα της επίσκεψης οι Τ/κ να κάνουν κάποιες δηλώσεις για το πώς βλέπουν την πορεία των διαπραγματεύσεων. Αυτό που είναι σημαντικό αυτή την περίοδο είναι η συνάντηση της Γενεύης», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μετά τις εξελίξεις στην τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη Ακιντζί, ούτε και σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών Μαυρογιάννη-Ναμί, εν όψει της συνάντησης των δύο ηγετών την Πέμπτη, στην οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι θα παραστεί, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής το τι θα πράξει ο Μουσταφά Ακιντζί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση