ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα ένταση στα Ίμια σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Στα δύο μέτρα πλησίασε η τουρκική ακτοφυλακή τα Ίμια, βγάζοντας φωτογραφίες

ΚΥΠΕ

Στα δύο μέτρα πλησίασε η τουρκική ακτοφυλακή σήμερα τα Ίμια, ερευνώντας το χώρο, ενώ έβγαλε και φωτογραφίες και βίντεο, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός στρατός αρκέστηκε να παρακολουθεί από κοντά τους Τούρκους αξιωματικούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τουρκική ακτοφυλακή πλησίασε τα Ίμια σήμερα στις 12.05 ώρα Τουρκίας. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με αριθμό 302 έμεινε για δέκα λεπτά ακινητοποιημένο μεταξύ των δύο βραχονησίδων και 5-6 αξιωματικοί έβγαλαν φωτογραφίες και τράβηξαν βίντεο.

Εκείνη τη στιγμή το ελληνικό σκάφος παρακολουθούσε από ένα ναυτικό μίλι μακριά, από την Καλόλιμνο. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται, όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την επονομασία Yasinbey πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X