ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

ΠτΔ: Είναι προφανές ότι έχει ραγίσει το γυαλί

Κάποιοι διακόπτουν τις συνομιλίες εγωιστικά καταγγέλλει ο κ. Αναστασιάδης

Newsroom K

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στον ΘΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και του Τουρκοκύπριου ηγέτη και συγκεκριμένα ότι τον καλούν να διορθώσει το λάθος της Βουλής, δίνουν κατεύθυνση και επιμένουν στις εγγυήσεις, είπε ότι «εύχομαι ο κ. Ακκιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα που υποστηρίζουν είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η υπομονή έχει όρια και οφείλει να κατανοήσει ένα: εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί. Εάν εννοεί και επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος να αφήσει τις προφάσεις. Στην κυπριακή παροιμία, και ελπίζω να υπάρχει αντίστοιχη και στην τουρκοκυπριακή γλώσσα, ‘απόν 'θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει’.

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους».

Σπέχαρ: Αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση

Αύριο αναμένεται να γνωρίζει κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών την προσεχή Πέμπτη, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις της στα κατεχόμενα μετά από συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που διήρκεσε μία ώρα, η κ. Σπέχαρ είπε ότι είχε διαβουλεύσεις με τον κ. Ακιντζί, “Είναι πολύ βοηθητικό για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και αυτό ήταν. Αύριο θα δω τον κ. Αναστασιάδη”.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών, η κ. Σπέχαρ είπε “θα δω τον κ. Αναστασιάδη αύριο αλλά θα δω το θέμα αυτό μόλις έχω μιλήσει και με τους δύο ηγέτες”.

Η συνάντηση Σπέχαρ – Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση