ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμία απόφαση για την εκ περιτροπής Προεδρία, λένε κυβερνητικές πηγές

Το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια, μετά από σχετικές αναφορές από τον Ακιντζί

Με κατηγορηματικό τρόπο πληροφορίες της «Κ» από κυβερνητικές πηγές, αποκλείουν την ύπαρξη συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές αναφορικά με την εκ περιτροπής Προεδρία.

Το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια μετά την ανακοίνωση του Μουσταφά Ακιντζί στην οποία έκανε εκτενή αναφορά στο ότι καταρχήν δεν περνάνε τα θετικά μηνύματα από την ε/κ πλευρά για το θέμα της εκ περιτροπής και ότι δεν δέχεται η ε/κ πλευρά τη θετική ψήφο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

«Στις συνομιλίες που τις συνεχίζουμε με μεγάλη υπομονή, δεν εννοούν να συμφωνήσουν ακόμη για το περιεχόμενο του όρου ενεργή συμμετοχής στις αποφάσεις. Σε ομόσπονδες δομές όπου δεν θα υπάρχει ίση εκπροσώπηση, δεν αποδέχονται τον όρο της θετικής ψήφου των τ/κ και επιμένουν για το γεγονός ότι είναι αρκετή η ε/κ πλειοψηφία. Πέρα από αυτή την στάση που δεν συμβαδίζει με την νοοτροπία του ομόσπονδου συνεταιρισμού, δεν εκπέμπουν σωστά μηνύματα στην ε/κ κοινότητα και στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας και δεν ετοιμάζουν την ε/κ κοινότητα για αυτή την απόφαση», αναφέρει σχετικά ο Μουσταφά Ακιντζί.

Η μπάλα στην τ/κ πλευρά


Κι ενώ παραμένει άγνωστο πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία των συνομιλιών μετά τα όσα έχουν λάβει, και από την Τουρκία δια μέσω του Πρωθυπουργού κ. Γιλντιρίμ τονίστηκε η υποστήριξη προς την απόφαση Ακιντζί να μην παρακαθίσει την Πέμπτη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πως μετά τις διαβουλεύσεις της και με τον κ. Ακιντζί θα έχει επικοινωνία με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

“Διαβουλεύτηκα χθες με τον κ. Ακιντζί και μόλις τώρα είχα διαβουλεύσεις με τον κ. Αναστασιάδη. Θα μιλήσω σύντομα με τον Ειδικό μας Σύμβουλο κ. `Ειντε και έτσι επί του παρόντος δεν έχω κάτι να πω”, ανέφερε η κ. Σπέχαρ στους δημοσιογράφους εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου.

ΟΗΕ: Νέες ημερομηνίες συναντήσεων

Νέες ημερομηνίες για συνάντηση των ηγετών θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Έιντε συνεχίζει να εργάζεται και με τους δύο ηγέτες που διακήρυξαν τη δέσμευσή τους στη διαδικασία και νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», είπε ο εκπρόσωπος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X