ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόθυμος να παραστεί στη Βουλή για το ΓεΣΥ ο Χάρης Γεωργιάδης

Απάντηση προς την Αν. Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών

ΚΥΠΕ

Καλέστε με να έρθω, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε ερώτημα που του έθεσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Ειρήνης Χαραλαμπίδου σε σχέση με το ΓεΣΥ.

Ο Υπουργός Οικονομικών βρισκόταν την Πέμπτη το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υπουργείο Οικονομικών του 2015 και η κ. Χαραλαμπίδου του είχε ζητήσει την επίσημη θέση του Υπουργείου του όσον αφορά την αναλογιστική μελέτη για το ΓεΣΥ «γιατί μέχρι σήμερα τη λαμβάνουμε μόνο από εκπροσώπους σας».

«Να είμαστε ακριβείς», είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας και διερωτήθηκε αν ο ίδιος κλήθηκε ποτέ να έρθει σε κοινοβουλευτική επιτροπή και δεν ήρθε.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτό ήθελε, αλλά ήταν αρνητική η προεδρία της Επιτροπής.

Αν υπάρχει διγλωσσία, θα φανεί αν μας καλέσετε και τους δύο Υπουργούς μαζί, ανέφερε απαντώντας σε σχετικό σχόλιο της κ. Χαραλαμπίδου.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα υπέθετε ότι όχι μόνο για τη μελέτη θα είχε κληθεί, αλλά και για τα ζητήματα ουσίας, για τα θέματα της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ θα είχε ήδη κληθεί να τοποθετηθεί.

Σε σχέση με τη μελέτη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το Υπουργείο Οικονομικών υλοποιεί απόφαση ομόφωνη του Υπουργικού Συμβουλίου για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία δεν είναι αναλογιστική, αλλά έχει κάποια αναλογιστικά στοιχεία σε κάποιες πτυχές της. Όσον αφορά τις αλλαγές ανέφερε ότι έγινε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας και έχει συμφωνηθεί για να διευκολυνθεί και η απόφαση της Βουλής και επειδή έχει προηγηθεί και άλλη μελέτη στο μεταξύ από το Υπουργείο Υγείας, η οποία κάλυψε κάποιες πτυχές, να περιοριστούν οι όροι εντολής της μελέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση