ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής

Βολές κατά Κασουλίδη και Χριστοδουλίδη από τον Μπουρτζού

Newsroom K

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στο διάστημα των 22 μηνών κι ότι αναμένει από τους Ελληνοκύπριους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενωτικό δημοψήφισμα. Αναφέρθηκε ακόμη στην σημασία της εκ περιτροπής προεδρίας.

Ανακοίνωση της Πλατφόρμας “Ειρήνης και Λύσης”, αναφέρει ότι σήμερα είχαν συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ συναντήθηκαν ήδη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με αφορμή την κρίση που δημιουργήθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση της, η Πλατφόρμα αναφέρει ότι ζήτησε και από τους δύο ηγέτες να λάβουν τα αναγκαία βήματα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κρίση.

Μιλώντας εκ μέρους της Πλατφόρμας, ο Okan Dagli, αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως ληφθούν άμεσα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Βολές κατά Κασουλίδη και Χριστοδουλίδη από τον Μπουρτζού

Το βράδυ της Πέμπτης, η τ/κ ηγεσία, δια του εκπρόσωπου Τύπου της, Μπαρίς Μπουρτζού εξαπέλυσε επίθεση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κουσουλίδη. Ο κ. Μπουρτζού αδυνατεί να κατανοήσει όπως αναφέρει, γιατί ο Υπουργός Εξωτερικών αλλοιώνει την πραγματικότητα όσον αφορά την απόφαση της Βουλής για το «Ενωτικό» δημοψήφισμα. Βολές εξαπέλυσε και προς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, λέγοντας πως τηρεί συμφεροντολογική στάση.

Αναμένει τέλος, την ακύρωση της απόφασης της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση

«Ο ε/κ Υπουργός Εξωτερικών Κασουλίδης (μπόρεσε) έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί αποχωρεί από το τραπέζι (των συνομιλιών) για να συμμετάσχει στην σύσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Το πρόγραμμα του Προέδρου μας, Μουσταφά Ακιντζί ήταν γνωστό στον ΟΗΕ και στον κ. Αναστασιάδη από πολύ πιο πριν, όταν προγραμματιζόταν οι συναντήσεις των δυο ηγετών για τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση για τον Μάρτιο.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο ευσυνείδητους πολιτικούς στην ε/κ πλευρά, επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο και να αποσιωπήσει την απόφαση της ε/κ βουλής. Αυτή η εξέλιξη είναι ακατανόητη.

Ο δε ε/κ εκπρόσωπος, ο οποίος παραγνωρίζει τις αλήθειες και τηρεί μια συμφεροντολογική στάση, ισχυρίστηκε ότι οι αντιδράσεις στην τ/κ πλευρά δεν σχετίζονται με την απόφαση της ε/κ βουλής και ότι η μπάλα τώρα βρίσκεται στην τ/κ πλευρά.

(Οι ε/κ) πρέπει να παραιτηθούν από αυτές τις παραφράσεις και να προσπαθήσουν να κατανοήσουν την δικαιολογημένη αντίδραση και τα συναισθήματα του τ/κ λαού.

Ο τ/κ λαός αναμένει την ακύρωση της απόφασης για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία. Οι ε/κ αρχές πρέπει να δράσουν υπεύθυνα και να πραγματοποιήσουν απτά βήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά του Κρανς Μοντάνα το Προεδρικό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  12:06

Έιντε: Τα ΗΕ δεσμευμένα στη στήριξη της διαδικασίας στο Κυπριακό

«Δυστυχως αναμεσα μας, περαν απο τους τουρκους πρακτορες, υπαρχει ενα θλιβερο συνοθυλευμα ανθρωπων οι ...»
Ντοπρος Κελαηδης  |  09:56

Κόντρα Aντρου-Νικόλα για πλαίσιο Γκουτιέρες

«Διαβάζω τις θέσεις Νικόλα και Λιλλήκα για το πλαίσιο Γκουτιέρες. Βασικά το απορρίπτουν επειδή έγινε ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:54

Οι λόγοι που ο Μαλάς συμφώνησε με ΑΚΕΛ

«Ελπίζομε η διαπλοκή και το μέσον να εκλείψουν... Ο Σταύρος Μαλάς απέδειξε ότι απέχει από αυτά. Εστιάζεται ...»
Consumer  |  09:08

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στόχος μου δεν είναι η συνομολόγηση μίας ευκαιριακής συνεργασίας με το ΑΚΕΛ αλλά να κερδίσουμε τις εκλογές είπε ο κ. Μαλάς

Επίσημη πρώτη ΑΚΕΛ-Μαλά

Θα προτείνουμε πολιτικές μακριά από ακρότητες στηριγμένες στην αξιοπιστία είπε ο Σταύρος Μαλάς
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ