ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος και Διομήδους διεκδικούν την προεδρία της ΕΔΕΚ

Ο Διομήδους θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τους μετριοπαθείς της ΕΔΕΚ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με ανθυποψήφιο τον γ.γ της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους αναμένεται να διεκδικήσει επανεκλογή του για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Ο γ.γ της ΔΕΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγο την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο για το ποιος θα είναι το στέλεχος που θα σταθεί απέναντι στον Μαρίνο Σιζόπουλο, με τον κ. Διομήδους να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο να πείσει στελέχη για να κατέλθουν ως υποψήφιοι.

Οι προσπάθειες βολιδοσκόπησης, παλαιότερων στελεχών, όπως του Γιώργου Βαρνάβα Δημήτρη Παπαδάκη και Κυριάκου Μαυρονικόλα απέβησαν άκαρπες , με τον Διομήδη Διομήδους να καταθέτει την υποψηφιότητά του.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Διομήδους θα προσπαθήσει να προσεγγίσει όλους όσοι φαίνεται να έχουν απογοητευτεί από την προεδρία Σιζόπουλου, αλλά και την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος τους λεγόμενους μετριοπαθείς. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο ίδιος θα επιλέξει μία πιο μετριοπαθή στάση στο κυπριακό, ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X