ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Να μην κρύβονται πίσω από το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Μήνυμα Ακιντζί για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών

Μήνυμα για το ενδεχόμενο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στέλνει ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ότι θα επιστρέψει στις συνομιλίες «την επόμενη ημέρα της διόρθωσης του λάθους της ε/κ πλευράς».

Ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει στην ε/κ πλευρά ότι ο νέος ομόσπονδος συνεταιρισμός στην Κύπρο χρειάζεται την κατάλληλη κουλτούρα για να επιβιώσει. Αντί να εστιάσει η ε/κ πλευρά σε αυτή την πραγματικότητα η ε/κ πλευρά επαναφέρει στο προσκήνιο την Ένωση, ένα απαράδεκτο γεγονός σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί.

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, κανείς δεν πρέπει να κρυφτεί πίσω από τις εξελίξεις και το δημοψήφισμα στην Τουρκία για να επιβραδύνει την λύση. Ο κ. Ακιντζί ζητά από την ε/κ πλευρά να λάβει υπόψη της και να σεβασεί την βούληση του «τ/κ λαού». Επίσης, ζητά την αποδοχή της αρχής της ισότητας των δυο κοινοτήτων.

Ο κ. Ακιντζί, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της επανέναρξης των συνομιλιών στέλνει το εξής μήνυμα: «(Οι ε/κ) ας διορθώσουν το λάθος, την επόμενη ημέρα θα είμαι στο τραπέζι (των συνομιλιών)».

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Σερντάρ Ντενκτάς δηλώνει ότι στόχος της ε/κ πλευράς δεν είναι μονάχα η εξασφάλιση της Μόρφου, αλλά του ελέγχου ολόκληρου του νησιού.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση