ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κραυγή αγωνίας Άντρου Κυπριανού για τις συνομιλίες στο Κυπριακό

Δηλώσεις γ.γ του ΑΚΕΛ για την στάση του Αναστασιάδη-Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις

Δελτίο Τύπου

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση μιας βιώσιμης λύσης. Συγκεκριμένα, «Σε ότι αφορά την πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. Ο ίδιος ο ΔΗΣΥ λέει ότι η πρόταση του δεν έχει καμία σχέση με την σχετική απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής. Την ίδια στιγμή είναι προφανές ότι δεν βιάζεται για να συζητηθεί αυτή η πρόταση. Προκαλεί πολλά ερωτηματικά λοιπόν σε εμάς, ποια είναι η σκοπιμότητα που οδήγησε το ΔΗΣΥ να καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση, προσθέτει.

Αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απευθύνει κραυγή αγωνίας και προς τους δύο ηγέτες. «Διαπιστώνω ότι και οι δύο έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία επίρριψης ευθυνών. Οι μόνοι που τους χειροκροτούν σε αυτή την προσπάθεια τους, σε αυτή την εκστρατεία την οποία έχουν αρχίσει, είναι οι δυνάμεις οι οποίες δεν θέλουν λύση στο Κυπριακό. Αν πραγματικά λοιπόν είναι ειλικρινείς σε αυτό που λένε ότι θέλουν λύση στο Κυπριακό, λύση η οποία να βασίζεται στις συμφωνημένες αρχές, τότε έχουν υποχρέωση να τερματίσουν αυτή την εκστρατεία αλληλοεπίρριψης ευθυνών και επεξεργαστούν τρόπους επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Εμείς έχουμε καταθέσει και δημόσια αλλά και κατ’ ιδίαν και στους δύο συγκεκριμένη πρόταση για το πώς κατά την άποψη μας πρέπει να προχωρήσουν», σημείωσε ο κ. Άντρος Κυπριανού.

Παράλληλα, έκφρασε την άποψη του για τις κατηγορίες που δέχεται το κόμμα του. «Πατριωτικό είναι να αγωνίζεσαι για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας σου όπου όλα τα παιδιά της Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα ζουν ελεύθερα. Πατριωτικό δεν είναι να προσπαθείς να διαμορφώσεις προϋποθέσεις να παραμείνει μισή η Κύπρος για να είναι αμιγώς ελληνική», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση