ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

KE: Η ρητορική Άγκυρας δεν προσφέρει τίποτε

«Αν ο Αναστασιάδης δεν θέλει να συνεχίσει, ας το πει», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Newsroom K

Στην σκιά των τελευταίων δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος απευθύνεται στον Νίκο Αναστασιάδη και αφήνει να νοηθεί ότι ενδεχομένως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλει λύση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποστέλνει σήμερα την επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με την οποία παρουσιάζει τη συνολική εικόνα για τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις μέχρι την αποχώρηση της τουρκικής πλευράς από τις συνομιλίες. Μέσω της επιστολής ο Πρόεδρος τονίζει παράλληλα την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί αλλαγής της στάσης του Προέδρου Αναστασιάδη λόγω των προεδρικών εκλογών του 2018, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η εν λόγω ρητορική της Αγκυρας δεν προσφέρει τίποτε.
Εάν η Τουρκία ήθελε λύση, ανέφερε, τότε δεν θα έθετε θέμα παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών στους πολίτες της, και θα συναινούσε σε καθορισμό ημερομηνίας για νέα συνάντηση στη Γενεύη.

Αυτή η ιστορία για τις προεδρικές εκλογές πρέπει να σταματήσει, ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα προβάλλει αυτό τον ισχυρισμό για να κρύψει την αδυναμία της να διαπραγματευθεί, ενώ τόνισε παράλληλα ότι πρόκειται για άτοπο ισχυρισμό που συνιστά έλλειψη σεβασμού προς τους Ελληνοκυπρίους.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι δεν απασχολούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι προεδρικές εκλογές, προσθέτοντας πως ούτε η κοινωνία ευνοεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι συνεχείς δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί δεν βοηθούν και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παρέμβει κανένας στο έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και διεθνώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν ασχολείται με ότιδήποτε άλλο πέραν από την προσπάθεια για αλλαγή του συντάγματος της χώρας. Εκανε μάλιστα αναφορά σε εκτιμήσεις ξένων χωρών ότι πρέπει να αναμένουμε μιά πιο επιθετική Τουρκία.

Τσαβούσογλου: Προειδοποιώ τον Αναστασιάδη ως φίλος

Άκρως προκλητικές είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, ο οποίος αναφέρει ότι «Aν ο Αναστασιάδης δεν θέλει να συνεχίσει ας το πει κι εμείς θα τερματίσουμε αυτή την δουλειά».

«Ο Ε/κ ηγέτης είναι προσωπικός μου φίλος. Στήριξε το σχέδιο Ανάν. Ακόμη κρύβεται πίσω από αυτό. Ας μην κρύβεται πίσω από αυτό. Ας είναι ηγέτης. Ας δείξει τώρα ότι θέλει λύση, ας είναι τολμηρός. Αν με πολιτική ανησυχία αρχίσεις να δείχνεις αδυναμία λόγω εκλογών, τότε ακόμη και ένα μικρό κόμμα όπως το ΕΛΑΜ σε παίρνει από το πόδι και σε σέρνει στις πλατείες» είπε.

Πρόσθεσε «προειδοποιώ τον Αναστασιάδη ως φίλος. Να μην πηγαίνει πίσω από αυτά τα δημοφιλή κόμματα. Αν ο Αναστασιάδης δεν θέλει λύση να το πει κι εμείς θα τελειώσουμε αυτή τη δουλειά. Εμείς, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, θα καθίσουμε με την «τδβκ» και θα λάβουμε απόφαση. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X