ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδεχόμενη συνάντηση Ερντογάν- Ακιντζί

Για εναλλακτικές λύσεις στο Κυπριακό κάνουν λόγο εθνικιστικοί κύκλοι στα κατεχόμενα

Τις επόμενες ώρες, στα πλαίσια της νέας σύσκεψης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί στο Πακιστάν.

Οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές που μοιράζονται την συγκεκριμένη πληροφορία τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα σχετικά με το προαναφερόμενο ενδεχόμενο. Ωστόσο, υπό το φως των νέων εξελίξεων, και με τον Μουσταφά Ακιντζί να έχει ήδη μεταβεί στο Πακιστάν, η συνάντηση των δυο πολιτικών ανδρών ή μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων θεωρείται πιθανή.

Την ίδια ώρα, τ/κ δημοσιογραφικοί κύκλοι μοιράζονται την πληροφορία ότι στο ο κ. Ακιντζί έχει μεταβεί στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας την ειδικά διαμορφωμένη σημαία για την «Προεδρία της ΤΔΒΚ». Σύμφωνα με κάποιους εθνικιστικούς κύκλους, με αυτή την κίνηση, η τ/κ πλευρά επιθυμεί να στείλει στην ε/κ πλευρά ότι «έχει εναλλακτικές λύσεις στο Κυπριακό».

Ας σημειωθεί ότι την στιγμή που ο κ. Ακιντζί άφηνε πίσω του την Κύπρο με προορισμό το Πακιστάν, με ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία, τ/κ πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ομοσπονδιακή δύναμη, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά ότι ο τελικός προορισμός της τ/κ κοινότητας είναι η ομοσπονδία και όχι το Πακιστάν.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X