ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιζόπουλος: Προτάσεις για τον δημόσιο τομέα υγείας υπέβαλε στον ΠτΔ

Συνάντηση είχε ο Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του ΕΔΕΚ για το ΓεΣΥ

ΚΥΠΕ

Συγκεκριμένες προτάσεις για τον δημόσιο τομέα της υγείας κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Σιζόπουλου και στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνου Πετρίδη.

«Κατέθεσα κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις που ως ΕΔΕΚ θεωρούμε ρεαλιστικές, είναι άμεσα εφαρμόσιμες και θα οδηγήσουν κυρίως, σε πρώτο στάδιο, στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από τον κατακλυσμό που σήμερα δέχονται από ασθενείς. Σε δεύτερο στάδιο και όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα, να γίνει μια επιστημονική αναδιοργάνωση έτσι ώστε ο δημόσιος τομέας υγείας να μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού, κατά τρόπο ομοιόμορφο σε ολόκληρη την επικράτεια, για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας» εξήγησε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Επεσήμανε πως «είμαστε σε μια περίοδο αρκετά κρίσιμη, οι πολίτες βιώνουν πια την αδυναμία του δημόσιου τομέα να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες και προτεραιότητες στα θέματα της υγείας και η πολιτεία οφείλει να συνδράμει προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των προβλημάτων».

Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως ανεξάρτητα αν η ΕΔΕΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει κάθε λόγο να συνδράμει τις προσπάθειες που κινούνται προς την κατεύθυνση της όσον το δυνατό γρηγορότερης βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα της υγείας, αλλά και της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

«Είμαστε έτοιμοι εκεί και όπου διαπιστώνουμε θετικά βήματα από την πλευρά της Κυβέρνησης προς αυτές τις κατευθύνσεις θα τις στηρίξουμε με αποφασιστικότητα, ανεξάρτητα αν είμαστε ένα κόμμα που κινούμαστε στο χώρο της αντιπολίτευσης» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση