ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών η ΕΔΕΚ

Ανατροπές και εκπλήξεις στην υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών βρίσκεται σήμερα η ΕΔΕΚ, με τα στελέχη να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την ηγετική ομάδα του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή υπέβαλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο γ.γ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους ταράζοντας τα στάσιμα νερά στην ΕΔΕΚ και κινητοποιώντας στελέχη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου αποσύρεται από την κούρσα, καθώς ο ίδιος θέλει να περιοριστεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και ανοίγει έτσι την πόρτα στον γ.γ της ΕΔΕΚ Χρυσό Τουλούπη και εκτελών χρέη οργανωτικού γραμματέα Ανδρέα Φιλίππου να διεκδικήσουν τη θέση του δεύτερου τη τάξει. Η νυν αντιπρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου θα διεκδικήσει για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Στη θέση των αντιπροέδρων έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον η Ελένη Λυμπούρη, ο βουλευτής Πάφου Ηλίας Μυριάνθους, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ η Ελένη Περικλέους, ο Ξένιος Ξενοφώντος και ο Λευτέρης Ανδρέου .
Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα λήξει η ώρα μία το μεσημέρι. Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΕΔΕΚ θα γίνει την 7η Μαϊου.

Με σύνθημα την ενότητα ο Σιζόπουλος

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προχώρησε με το σύνθημα της ενότητας. «Με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας του τιμημένου μας κόμματος, αλλά και της πατρίδας μας, η οποία διέρχεται μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία της, αποφάσισα να διεκδικήσω στις εκλογές της 7ης Μαΐου την επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου του κόμματος», ανέφερε σε δήλωση του αμέσως μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του ο κ. Σιζόπουλος.

«Ως συλλογική ηγεσία, παρά τα τεράστια προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε, μετά την ξαφνική παραίτηση του τέως Προέδρου και των όσων είχαν επακολουθήσει, αισθάνομαι ότι καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μεγάλο βαθμό στις υποχρεώσεις που είχαμε επωμισθεί», πρόσθεσε, υποδεικνύοντας ότι στο χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, η ηγεσία της ΕΔΕΚ έδωσε σκληρές και άνισες μάχες και δέχθηκε υπονόμευση από κύκλους εκτός, αλλά και εντός του κόμματος, καταφέρνοντας ωστόσο να επιβιώσει και να ανασυντάξει το Κίνημα.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε επίσης ότι το αρνητικό, αλλά υπό τις περιστάσεις αναμενόμενο, κακό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, δεν πτόησε και δεν έκαμψε την αγωνιστικότητα του κόμματος, το οποίο ορθοπόδησε, όπως ανέφερε, κατορθώνοντας να ανακάμψει στις δημοτικές εκλογές και να καταγράψει τα ίδια εκλογικά ποσοστά με αυτά των δημοτικών εκλογών του 2011, αλλά με 2 περισσότερους Δημάρχους και με περισσότερους σχολικούς εφόρους και κοινοτάρχες.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη παράλληλα σε μια σύντομη αποτίμηση, υποδεικνύοντας ότι υλοποίησε τα όσα υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος τον Μάρτιο του 2015.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X