ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ως «αρχηγός κράτους» στο Πακιστάν ο Ακιντζί

Έλαβε μέρος σε δείπνο και φωτογραφήθηκε μαζί με τους αρχηγούς κρατούς

Ως «αρχηγός κράτους» έγινε δεκτός στο Πακιστάν, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. 

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Μουσταφά Ακιντζί έλαβε μέρος σε δείπνο που παραχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν προς τιμήν των καλεσμένων προέδρων κρατών. Ο κ. Ακιντζί έλαβε μέρος σε αυτό τον δείπνο και φωτογραφήθηκε μαζί με τους αρχηγούς κρατών.

Η τ/κ πλευρά συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας με την ιδιότητα του παρατηρητή. Παρόλα αυτά, από χθες, ο κ. Ακιντζί και η τουρκική πλευρά επιχειρούν να επωφεληθούν στο έπακρον από όλες τις ευκαιρίες και τις συγκυρίες για να προβάλλουν την «ΤΔΒΚ» στις μουσουλμανικές χώρες ως μια υποτιθέμενα ξεχωριστή κρατική οντότητα.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι στο Ισλαμαμπάντ, ο κ. Ακιντζί χρησιμοποιεί την «προεδρική σημαία», γεγονός που δείχνει την σημασία που αποδίδει η τουρκική πλευρά στην προβολή της «ΤΔΒΚ» σε διεθνές επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο κ. Ακιντζί θα συζητήσει τελικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Τουρκικές πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο τουρκικό προεδρικό εξακολουθούν να θεωρούν πιθανή μια τέτοια συνάντηση.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση