ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Ερντογάν -Ακιντζί στο Πακιστάν

Στην Κύπρο ο Έιντε, βλέπει αύριο Αναστασιάδη, το Σάββατο Ακιντζί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Πακιστάν όπου βρίσκονται για να λάβουν μέρος στις εργασίες της 13ης Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ και ο κ. Ερντογάν και ο κ. Ακιντζί κατά τις ομιλίες τους απεύθυναν έκκληση στα μέλη του οργανισμού όπως συνεχίσουν να στηρίζουν το ψευδοκράτος.

Αύριο συναντάται με Έιντε ο Πρόεδρος

Με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε συναντάται την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. `Ειντε έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κύπρο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Δεν έχει γίνει γνωστό αν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος επιστρέφει αύριο από το Πακιστάν.

Η επιστροφή Έιντε στην Κύπρο εντάσσεται στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, που βρίσκονται στον αέρα μετά τις διαστάσεις που πήρε από την τ/κ πλευρά το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Πάντως και οι κινήσεις της τ/κ πλευράς δεν φαίνεται να δείχνουν οποιαδήποτε πρόθεση επιστροφής στο διάλογο. Ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούρογλου σε τελευταίες του δηλώσεις αξιώνει συνέχιση των συνομιλιών ως κράτος προς κράτος, ενώ κατηγορεί την ε/κ πλευρά ότι δημιουργεί προβλήματα στο διάλογο. Άσκησε παράλληλα κριτική και για την επιβολή χάρτη από την τ/κ πλευρά αναφέροντας ότι δεν θα πρέπει να επιστραφεί έδαφος στους ε/κ.

Το Σάββατο θα συναντήσει τον Τ/κ ηγέτη ο 'Ειντε

Το Σάββατο το πρωί θα συναντήσει τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Ειντε, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, ο οποίος επιβεβαίωσε και την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Ειντε στις 11 το πρωί.

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως ο κ. Ειντε, ο οποίος θα αναχωρήσει την Κυριακή από το νησί, θα έχει συνάντηση σήμερα το απόγευμα με μέλη της Πλατφόρμας "Λύση και Ειρήνη".

Ο Μουσταφά Ακιντζί από το Πακιστάν όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, έλαβε μέρος σε δείπνο που παραχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν προς τιμήν των καλεσμένων προέδρων κρατών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X