ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Ουάσινγκτον ο Κασουλίδης για την σύνοδο κατά του ISIL

Ενδεχόμενο συνάντησης Κασουλίδη- Τίλερσον

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αναμένεται να συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την καταπολέμηση του ISIL στην Ουάσινγκτον.

Η Κύπρος είναι μεταξύ των 68 χωρών του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την καταπολέμηση του ISIL που έχει δηλώσει συμμετοχή στην υπουργική συνάντηση που διοργανώνεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις 21 -22 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δηλωθεί πως θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Πρόκειται για την πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντηση που διοργανώνεται επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Αρχικά υπήρχαν φόβοι αναβολής της, εξαιτίας της παραίτησης του συμβούλου εθνικής ασφαλείας, Μάικ Φλιν. Τελικά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και μάλιστα μέχρι τότε θα έχει οριστικοποιηθεί η στρατηγική του Λευκού Οίκου, την οποία παρουσίασε την Τρίτη στον Πρόεδρο Τραμπ, ο Υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάττις.

Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της συνόδου να πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Κασουλίδη με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο διάστημα θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για επενδυτικό συνέδριο οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Συγκοινωνιών, ενώ στις ΗΠΑ θα μεταβεί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών και επαφές σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση