ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποσύρεται ο Μυλωνάς από τη συζήτηση διδασκαλίας Τ/κ συγγραφέων

Δεν υπάρχει πρόθεση συζήτησης διδασκαλίας τ/κ λογοτεχνικών κειμένων λέει η Συμμαχία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της Συμμαχίας Πολιτών, να συζητηθεί στην επιτροπή παιδείας η διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων Τ/κ συγγραφέων στα σχολεία μας αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Λεμεσού Παύλος Μυλωνάς.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Μυλωνάς σημειώνει πως κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κομματικά τη συζήτηση που έγινε μέσα στον Οκτώβριο και σημειώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το «παιχνίδι αποπροσανατολισμού και κομματικής εκμετάλλευσης».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ως Συμμαχία Πολιτών –εξ όσων γνωρίζω και το ΔΗΚΟ έχει την ίδια άποψη–, αλλά μιλώντας για εμάς, γιατί φερόμαστε να έχουμε θέσει θέμα και τα συναφή, ότι ουδόλως μας απασχολεί τέτοιο θέμα αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συζήτησης, από μέρους μας τουλάχιστον, τέτοιου θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Επειδή κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κομματικά μια συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής πριν από αρκετούς μήνες, μέσα στον Οκτώβριο, για θέματα που είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ως Συμμαχία Πολιτών δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι αποπροσανατολισμού και κομματικής εκμετάλλευσης.

Αναφέρομαι στο θέμα που έχει εγγραφεί για την ενημέρωση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για τη διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων Τουρκοκύπριων συγγραφέων στα σχολεία μας. Είναι κάτι το οποίο είναι εντός των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Παιδείας να συζητά και να εξετάζει.

Εμείς δεν χαρίζουμε την κυριαρχία αυτού του κράτους στον κύριο Ακιντζί, αλλά επειδή οι συνεχείς τοποθετήσεις, είτε αξιωματούχων του ΔΗΣΥ είτε του ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουν συνεχώς την ανάγκη ανάδειξης ενός θέματος που δεν υπάρχει στην ουσία, γιατί αυτό συζητήθηκε τον Οκτώβριο εν είδει ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των βουλευτών για την πιθανότητα εγγραφής θεμάτων, σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να έχουν προκύψει άλλα θέματα, παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες, κάποιοι συνεχίζουν να το επαναλαμβάνουν και να το επαναφέρουν στη δημοσιότητα.

Είναι αλλότριοι οι στόχοι και οι σκοποί βεβαίως και δηλώνουμε κατηγορηματικά και ως Συμμαχία Πολιτών –εξ όσων γνωρίζω και το ΔΗΚΟ έχει την ίδια άποψη–, αλλά μιλώντας για εμάς, γιατί φερόμαστε να έχουμε θέσει θέμα και τα συναφή, ότι ουδόλως μας απασχολεί τέτοιο θέμα αυτήν τη στιγμή. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση συζήτησης, από μέρους μας τουλάχιστον, τέτοιου θέματος στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Έχουμε ολοκληρώσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, πετύχαμε αρκετά πράγματα με τους νέους Κανονισμούς και τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία της Μέσης Εκπαίδευσης, αναμένουμε και τα υπόλοιπα νομοσχέδια που εκκρεμούν από την κυβερνητική πλευρά. Τώρα αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις, θέλουν να βρουν λόγους για να κοντράρονται εν όψει άλλων διαδικασιών ας το κάνουν μόνοι τους. Τουλάχιστον εμάς, εμένα προσωπικά και τη Συμμαχία Πολιτών, δεν μας αφορά το θέμα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιο θέμα από εμάς δεν τίθεται στο τραπέζι της Επιτροπής Παιδείας ή οπουδήποτε αλλού.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα, το ναυάγιο των συνομιλιών, οι ευθύνες για το ναυάγιο, οι ευθύνες του κυρίου Ακιντζί. Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και ψάχνουν χώρους και λόγους για να συζητούμε, εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση