ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕ: Δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί περί θερμού επεισοδίου

Ετοιμότητα Λευκωσίας να συμβάλει στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελληνικά ΜΜΕ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και ότι “δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί”.

Ετοιμότητα Λευκωσίας να συμβάλει στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης

H Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει τη χθεσινή δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Λευκής Βίβλου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης και παράλληλα εκφράζει την ετοιμότητα της να συμβάλει στο διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για την ανακοίνωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με τη Λευκή Βίβλο.

Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο αποτελεί μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης και σταθερότητας, βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι και η επέτειος των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ευκαιρία για προβληματισμό μέσα από την αξιολόγηση της πορείας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και απαρχή ενός ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου για το μέλλον της.

Είναι κοινή η πεποίθηση,αναφέρει ο Εκπρόσωπος, ότι επιβάλλεται η χάραξη μιας νέας πορείας για την Ευρώπη, ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος το οποίο να ανταποκρίνεται τόσο στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών όσο και στις διεθνείς προκλήσεις.

Οι αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποτελούν τους πυλώνες της νέας πορείας που θα πρέπει να χαράξουμε συλλογικά, με ενότητα και αλληλεγγύη και για να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος θα πρέπει να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε μορφή εσωστρέφειας, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση