ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα κατεχόμενα ο Γιλντιρίμ την ερχόμενη Πέμπτη

Συνάντηση Αναστασιάδη- Έιντε για επανέναρξη διαλόγου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ενημέρωση 11:30

Στα κατεχόμενα θα βρίσκεται παράνομα στις 9 Μαρτίου ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, που επικαλείται το προεκλογικό πρόγραμμα του ΑΚΡ, ο κ. Γιλντιρίμ τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα συμμετέχει σχεδόν κάθε μέρα σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου ενώ στις 9 του Μάρτη αναμένεται να έρθει και στα κατεχόμενα.

Η επίσκεψη θα είναι μονοήμερη, όπως αναφέρεται, αφού στις 10 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η παρουσία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ντούζτσε.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως δεν αναμένεται να συνδράμει θετικά στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο επιχειρεί να διορθώσει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αύριο βλέπει τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, φέρνει πρόταση η οποία θέλει τους δύο ηγέτες να συναντώνται έστω και στο πλαίσιο ενός δείπνου. Γίνεται αντιληπτό ωστόσο ότι βάσει των δεδομένων, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε κρατά μικρό καλάθι, καθώς όπως είπε και ο ίδιος, ακόμη και ο ΓΓ των ΗΕ κ. Γκουτιέρες αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Στο μεταξύ σήμερα επιστρέφει στα κατεχόμενα ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να απευθύνει έκκληση για άρση του εμπάργκο κατά των Τ/κ και παράλληλα συμμετοχή των κατεχομένων με το στάτους του μόνιμου μέλους του Οργανισμού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση