ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας: Μία η υποψηφιότητα του Ενδιάμεσου για τις προεδρικές

Υποψήφιο με έρεισμα και εκτός του Ενδιάμεσου λέει ο Λιλλήκας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι ο Ενδιάμεσος χώρος πρέπει να αναπτύξει πρωτοβουλίες για συνεργασία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2018 διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι όπως αποφάσισε η κεντρική επιτροπή του κόμματος, αν δεν προχωρήσει το Κυπριακό τότε θα πρέπει ο ενδιάμεσος με την συνεργασία του ΔΗΚΟ να παρουσιάσει μία εναλλακτική επιλογή σε αντιδιαστολή των υποψηφιοτήτων από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. «Πρέπει σύντομα να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες ώστε να συνεργαστεί ο ενδιάμεσος χώρος για τις προεδρικές εκλογές. Για να αλλάξουν λανθασμένες πολιτικές πρέπει να αλλλάξει η παρούσα κυβέρνηση και το ΔΗΚΟ έχει καθήκον να προωθήσει αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε παράλληλα ότι ο Ενδιάμεσος θα πρέπει να παρουσιάσει μία υποψηφιότητα, η οποία θα συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις του ενδιάμεσου ενώ απηύθηνε έκκληση ώστε να αρχίσουν τέτοιου είδους διαβουλεύσεις.Έκανε λόγο δε για λανθασμένη πολιτική που ακολουθείται στο θέμα του Κυπριακού η οποία όπως ανέφερε οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Την Κυριακή αποφασίζει η Συμμαχία

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, υπογράμμισε ότι ο κοινός υποψήφιος ο οποίος θα προέλθει από τον Ενδιάμεσο χώρο θα πρέπει να έίναι σε θέση να μπορεί να αποσπάσει ψήφους και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Υπάρχουν προοπτικές για να πρόεδρο από ενδιάμεσο όμως οι ψήφοι από μόνοι τους από τον Ενδιάμεσο είναι πολύ δύσκολο να εκλέξουν τον πρόεδρο άρα θα πρέπει να βρεθούν ψήφοι και εκτός του χώρου».

Σε δηλώσεις του επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η γραμματεία του κόμματος συζήτησε σε δύο συνεδρίες σχετικά με τις προεδρικές εκλογές ενώ αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Κυριακή οπότε θα συνέλθει η Ανώτατη Σύγκλητος του κινήματος.

«Δεν αποκλείουμε να υπάρχει ένας υποψήφιος του Ενδιάμεσου. Υπάρχουν πολλά δεδομένα ενώπιον μας και στο τραπέζι έτσι δεν θέλω να προδικάσω ότιδήποτε μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές, θα ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα, είτε για απόφαση για δική του υποψηφιότητα είτε για άλλον από τον Ενδιάμεσο χώρο», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επαφές που γίνονται είναι με κόμματα από τον Ενδιάμεσο χώρο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση