ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Επιστολή Φαίδωνος προς τον ΠτΔ για το ΑΞΙΚ

Την ανάγκη για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, εκφράζει ο Δήμαρχος Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την οποία επαναβεβαιώνεται το αίτημα των Αρχών και φορέων της Επαρχίας για την μετεγκατάσταση του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου στην Πάφο, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου-Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Επαρχίας Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Στην επιστολή του, ο κ. Φαίδωνος σημειώνει ότι το αίτημα των φορέων της Πάφου, όπως αυτό επαναδιατυπώθηκε κατά την ψεσινή έκτακτη συνεδρία της Σ.Ε.Κ.Ο., απορρέει από την ανάγκη για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου μας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας με σημαντική συμβολή στο Α.Ε.Π.

Είναι με λύπη μας, συνεχίζει ο Δήμαρχος Πάφου, που διαπιστώνουμε ότι το Α.Ξ.Ι.Κ., λόγω μιας παλιάς στρέβλωσης, στεγάζεται και λειτουργεί στη Λευκωσία, στην οποία δεν υπάρχει αξιόλογη τουριστική βιομηχανία, με αποτέλεσμα να φθίνει και να υπολειτουργεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε, σημειώνει, ότι στο Ινστιτούτο φοιτούν σήμερα 170 περίπου φοιτητές, ενώ ο προϋπολογισμός για το 2017 ανέρχεται στα 1.730.000 ευρώ.

Είναι πιστεύουμε εμφανές, τονίζει ο Δήμαρχος Πάφου, ότι η μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου σε μια τουριστική περιοχή η οποία διαθέτει την απαραίτητη υποδομή τόσο για την πρακτική εξάσκηση όσο και για τη μετέπειτα εργοδότηση των φοιτητών, θα αποτελούσε την πιο ενδεδειγμένη επιλογή προκειμένου να επιτελέσει το Α.Ξ.Ι.Κ. τον ουσιαστικό του ρόλο ως φυτώριου νέων και καταρτισμένων στελεχών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του τόπου μας.

Ταυτόχρονα, προσθέτει, η μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου στην Πάφο θα αποτελέσει ένα αξιόπιστο και ισχυρό δείγμα αποκέντρωσης και ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης και αναζωογόνησης των τοπικών κοινωνιών, που τόσο χρειάζεται σήμερα η χώρα μας.

Με βάση τα παραπάνω, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Φαίδωνος, η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων Επαρχίας Πάφου θεωρεί ότι η μετεγκατάσταση του Α.Ξ.Ι.Κ. στην Πάφο, στη βάση της ολοκληρωμένης πρότασης που υποβάλαμε στις 21.10.2016 μέσω της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τμήματος Δημοσίων Έργων, αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη επιλογή, αφού θα εξυπηρετήσει την τουριστική μας βιομηχανία και θα ενισχύσει την οικονομία του τόπου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση