ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο ακουστικό ο Λιλλήκας για συνάντηση με Σιζόπουλο

Θα επιδιώξει συνάντηση και με το ΑΚΕΛ την επόμενη βδομάδα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Απάντηση από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο αναμένει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, με αντικείμενο συζήτησης τις προεδρικές εκλογές το 2018, αλλά και το ενδεχόμενο συμπόρευσης του ενδιάμεσου χώρου κάτω από μία κοινή υποψηφιότητα.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ξεκίνησε από την προηγούμενη βδομάδα άτυπες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς του ενδιάμεσου χώρου, θέτοντας ευσχήμως στο τραπέζι τη δική του υποψηφιότητα, ως εν δυνάμει κοινή υποψηφιότητα για τον ενδιάμεσο χώρο. Συνάντηση είχε πρώτα με την Ελένη Θεοχάρους και τον Γιώργο Περδίκη, με τον τελευταίο να ξεκαθαρίζει πως τον Σεπτέμβριο θα καταλήξουν οι Οικολόγοι στο ποιόν θα στηρίξουν.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο κ. Λιλλήκας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο στα γραφεία του ΔΗΚΟ, με τον κ. Παπαδόπουλο να καθιστά σαφές πως το ΔΗΚΟ ως μεγαλύτερο κόμμα θέλει να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στις συζητήσεις για τον ενδιάμεσο. Προειδοποίησε ευσχήμως τον κ. Λιλλήκα πως είναι σεβαστή η όποια πρόωρη εξαγγελία, ωστόσο αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ενδιάμεσος χώρος.

Του στέλνει μήνυμα ο Σιζόπουλος

Ο κ. Λιλλήκας αναμένει απάντηση από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ο οποίος όπως αναφέρεται, λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος, δεν έχει ακόμη απαντήσει στον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών. Πάντως, το πρωί της Τετάρτης, ο Μαρίνος Σιζόπουλος έστειλε το δικό το μήνυμα προς τον Γιώργο Λιλλήκα, ότι βιάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επαναλαμβάνοντας πως ο Ενδιάμεσος πρέπει να κατέλθει με ένα μόνο υποψήφιο, ο οποίος να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί. Έθιξε μάλιστα το ζήτημα των δυνατοτήτων εκλογής, τον πρότερο έντιμο πολιτικό βίο και τη αξιοπιστία στο ότι θα τηρηθεί το όποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης θα συμφωνηθεί ανάμεσα σε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις.

Όπως ενημερώνεται η «Κ» ο Γιώργος Λιλλήκας θα συνεχίσει τις επαφές του και την επόμενη βδομάδα, όπου και θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση