ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απαντήσεις από τον ΠτΔ για τον Χάσικο ζητά ο Περδίκης

Σε καταγγελία εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών έχει προχωρήσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απαντήσεις στο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και του ασυμβίβαστου του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ζητά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω επιστολής του, ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Το ζήτημα αφορά το συμφέρον του Υπ. Εσωτερικών σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

Νωρίτερα σήμερα είχε επανέλθει θέμα ασυμβίβαστου για τον Σωκράτη Χάσικο και πιο συγκεκριμένα μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ασυμβίβαστο από το γεγονός ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να παραμένει μέτοχος εταιρίας η οποία συναλλάσσεται με το δημόσιο, και στην οποία ήταν προηγουμένως διευθυντής μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και παραιτήθηκε από τη συγκεκριμένη θέση για ν’ αναλάβει καθήκοντα Υπουργού. Όπως τονίζεται τα τελευταία χρόνια η εν λόγω εταιρία ενοικιάζει στο κράτος κτίριο για τις ανάγκες στέγασης της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, το 2016 είχε προκηρυχθεί εκ νέου ο σχετικός διαγωνισμός προσφορών τον οποίο κέρδισε και πάλι η συγκεκριμένη εταιρία.

Με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα,  ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, ζητώντας την διερεύνηση του ζητήματος ασυμβίβαστου που προκύπτει.

Η επιστολή Περδίκη

Στη δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το κίνημα Οικολόγων και τον Γιώργο Περδίκη τίθεται το ερώτημα για ασυμβίβαστο του Υπ. Εσωτερικών Χάσικου μετά από καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας SPP Media Δημήτρη Λοττίδη.

Με ανακοίνωση του ο κ. Λοττίδης είχε καλέσει τον γενικό εισαγγελέα αλλά και τον γενικό ελεγκτή όπως ελέγξουν το «οφθαλμοφανές ασυμβίβαστο του κ. Σωκράτη Χάσικου ως υπουργού Εσωτερικών με συμφέροντα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Το κίνημα Οικολόγων στην επιστολή με θέμα «κατ’ ισχυρισμό ύπαρξη κατάστασης σύγκρουσης συμφερόντων από πλευράς του Υπουργού Εσωτερικών ως προς το συμφέρον του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό,  τονίζει πως «θεωρεί σαφές πως κάθε καταγγελία πρέπει να διερευνάται και να δίνονται απαντήσεις, ώστε να μην μένουν εκτεθειμένοι όσοι καταγγέλλονται».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση