ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αύριο η συνάντηση Σιζόπουλου Λιλλήκα για τις προεδρικές

Ο Σιζόπουλος αρνήθηκε τα περί αποφυγής στην πρόσκληση για συνάντηση από τον Λιλλήκα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την Παρασκευή μετά τη σύσκεψη αρχηγών στη βουλή θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μαρίνου Σιζόπουλου και Γιώργου Λιλλήκα με αντικείμενο τις προεδρικές εκλογές.

Κληθείς να σχολιασει στην «Κ» για ποιό λόγο αποφεύγει να απαντήσει στην πρόσκληση συνάντησης από τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ.Σιζόπουλος αρνήθηκε τα περί αποφυγής και επεσήμανε πως η όποια συνάντηση για τις προεδρικές θα έπρεπε πρώτα να τυχει της έγκρισης της γραμματείας της ΕΔΕΚ. Όπως ανέφερε, ο ίδιος απέστειλε μήνυμα προς τον Γιωργο Λιλλήκα να συναντηθουν αύριο δια αντιπροσωπείας. Κληθείς να σχολιάσει στην «Κ» το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα από τον ενδιάμεσο χώρο επεσήμανε πως η απόφαση για μία κοινή υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι προιον διαβούλευσης,να μπει ένα πλαίσιο συνεργασίας και προγράμματος και να ληφθεί υπόψη το ζήτημα εκλεξιμότητας. Σημείωσε πως είναι σεβαστή η όποια πρόθεση εξαγγελίας αλλά υπογράμμισε πως η ΕΔΕΚ δεν θα συρθεί σε επιλογές άλλων κομμάτων.

Στελέχη από τη Συμμαχία Πολιτων επιβεβαίωσαν στην «Κ» το μήνυμα Σιζόπουλου και το οτι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΕΔΕΚ στην οποία θα παραστούν από πλευράς της Συμμαχίας Πολιτών οι Γιώργος Λιλλήκας και Στέλιος Αμερικάνος, ενώ από την ΕΔΕΚ οι Μαρίνος Σιζόπουλος Κωστής Ευσταθίου, Μαρία Βασιλειάδου Χρύσος Τουλούπης και Μαρία Παναγιώτου. 

Διαβουλεύσεις και το ΔΗΚΟ

Όπως κατέγραψε την Τρίτη η Κ, σήμερα, κατά τη συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως στην ηγεσία ούτως ώστε να ξεκινήσει τις επίσημες επαφές και διαβουλεύσεις με τον ενδιάμεσο χώρο, με στόχο την ανάδειξη κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Ως γνωστόν, η ηγεσία κατέστησε σαφές οτι το ΔΗΚΟ, ως μεγαλύτερο κόμμα του χώρου θέλει να έχει ουσιαστικό ρόλο στην όλη συζήτηση. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση