ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάσικος: Ουδέποτε έκρινα ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο

Αντιδράσεις από την υπόθεση ασυμβίβαστου που προκύπτει με πρωταγωνιστή τον ΥΠΕΣ

Newsroom K

Με τον Γενικό Ελεγκτή τα βάζει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και αναφέρει ότι ο κ. Μιχαηλίδης έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία για το θέμα στον Γενικό Εισαγγελέα και την επιτροπή περί ασυμβίβαστου, ενώ δεν έχει απευθυνθεί στον ίδιο.

Ανέφερε ότι ουδέποτε έκρινε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση με την εταιρία που ενοικιάζει εγκαταστάσεις στο δημόσιο, αποτελεί ασυμβίβαστο ενώ επισήμανε ότι περιμένει το πόρισμα της επιτροπής και όλοι θα κληθούν να απολογηθούν.

Στεφάνου: Θεσμικά εκτεθειμένος Χάσικος και Πρόεδρος

Παρέμβαση στο θέμα του ασυμβίβαστου που έχει προκύψει με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση του θέματος για την ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, συμφερόντων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χάσικου, αφήνει τόσο τον ίδιο, όσο και τον Πρόεδρο και την κυβέρνησή του, πολιτικά και θεσμικά εκτεθειμένους.

Την ίδια ώρα σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, που Πρόεδρος και υπουργοί του εμπλέκονται σε υποθέσεις ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων, που επιμελώς προσπερνούν. Και τώρα φαίνεται να επιχειρείται το ίδιο από μέρους των κυβερνώντων».

Υπενθύμισε την χάρτα Δεοντολογίας την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί, αλλά όπως ανέφερε την έχουν αγνοήσει και παραβιάσει αλλεπάλληλες φορές.

Αναμένουμε τα ευρήματα της αρμόδιας Επιτροπής Ασυμβίβαστου και διερωτόμαστε αν το θέμα πρέπει να απασχολήσει και τη Νομική Υπηρεσία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τη θέση του ΑΚΕΛ, για δημοσιοποίηση του καταλόγου των ακινήτων με τους ιδιοκτήτες τους, που ενοικιάζει το Δημόσιο. Αυτό επιβάλλει η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση, την οποία οι κυβερνώντες πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν ασύστολα παραβιάσει.

Συμμαχία: Ο Χάσικος να επανορθώσει

Την ίδια ώρα η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «αν πράγματι ευσταθεί η καταγγελία ότι ο κ. Χάσικος είναι ο κύριος μέτοχος σε εταιρεία που ενοικιάζει για πολλές χιλιάδες κτήριο στο δημόσιο τότε υπάρχει εξόφθαλμο θέμα ασυμβίβαστου. Αν ο κ. Χάσικος μέχρι τώρα δεν το θεωρούσε ασυμβίβαστο, τότε τώρα που το μαθαίνει οφείλει άμεσα να επανορθώσει.
Τέλος, καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των ιδιοκτητών από τους οποίους το κράτος ενοικιάζει υποστατικά αλλά και το ποσό που καταβάλλεται για έκαστο υποστατικό».

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Πλήρης η στήριξη Τουρκίας στη διαδικασία για Κυπριακό

«Ναι κυριε Τσαβουτσογλου, ολοι σας στηριζουμε, γιατι αν δεν σας στηριζαμε, θα ειχαν διακοπει οι ...»
Γεωργιος Γιωτας  |  19:22

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

«Βάλτε ξανά τις φωτογραφίες χωρις σχολια για να τις δούμε 100%. Ελπίζουμε σύντομα να φάνε λάχανο τον ...»
Μιχαλης  |  23:12

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

«Τι να σχολιασουμε! Ντροπη! Ευχομαι να βγει καποιος παλι σαν τον Αλεξανδρο να τους κατατροποσει. Η τουρκια ...»
Γεωργιος Γιωτας  |  23:00

Αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο ο Χριστόφιας

«To Εθνικο Συμβουλιο εχβω την εντυπωση ότι δεν προνοείται από το συνταγμα της ΚΔ το συγκαλεσε ο Μακαριος ...»
FOIVOS  |  18:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση