ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κοτζιάς σε Τουρκία: Αν ξέρεις το διεθνές δίκαιο πρέπει να το σέβεσαι

Απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ στις βολές Τουρκίας κατά του Παυλόπουλου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες με την τοποθέτηση εθνοφυλάκων σε νησιά του Αιγαίου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Η κόντρα ξέσπασε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Παυλόπουλου στα Δωδεκάνησα.

 Αιχμηρή απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στις βολές Τουρκίας κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την τήρηση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ελληνική διπλωματία, απαντώντας λακωνικά στην μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το τουρκικό ΥΠΕΞ, με την οποία ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συνθήκες με την τοποθέτηση εθνοφυλάκων σε νησιά του Αιγαίου.

Η νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο κ. Παυλόπουλος την Τρίτη για τον εορτασμό της 70ης επετείου Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, ο κ. Παυλόπουλος κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, με βάση το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο να υπερασπισθεί στο ακέραιο τα σύνορά της και την κυριαρχία της.

Δράττοντας την ευκαιρία, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι υπαίτια για παραβιάσεις τους διεθνούς δικαίου και των συμπεφωνημένων στο Αιγαίο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι οι Συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού εξασφαλίζουν καθεστώς αποστρατικοποίησης σε ορισμένα νησιά.

Κατήγγειλε μάλιστα «προκλητική» ρητορική από την πλευρά του αρχηγού του ελληνικού κράτους, υποστηρίζοντας ότι αυτή η στάση υποδεικνύει ποια χώρα είναι υπεύθυνη για την ένταση στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση