ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προς αναζήτηση κοινού υποψήφιου ο Ενδιάμεσος

Το πρωί της Παρασκευής η συνάντηση Λιλλήκα- Σιζόπουλου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με συνάντηση του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο συνεχίζονται οι επαφές των κομμάτων του Ενδιάμεσου, εν όψει προεδρικών 2018, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε ένα κοινό υποψήφιο ο οποίος θα είναι σε θέση να σταθεί απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα για την διεκδίκηση της προεδρία της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στα γραφεία της ΕΔΕΚ, και σε αυτήν θα συμμετέχουν από πλευράς της Συμμαχίας Πολιτών οι Γιώργος Λιλλήκας και Στέλιος Αμερικάνος, ενώ από την ΕΔΕΚ οι Μαρίνος Σιζόπουλος Κωστής Ευσταθίου, Μαρία Βασιλειάδου Χρύσος Τουλούπης και Μαρία Παναγιώτου.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την συνάντηση ανήκει στον Γιώργο Λιλλήκα, ενώ πριν ανταποκριθεί θετικά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος περίμενε την έγκριση της γραμματείας της ΕΔΕΚ.

Προηγήθηκε την Τρίτη η συνάντηση του προέδρου της Συμμαχίας με τον Νικόλα Παπαδόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον Γιώργο Λιλλήκα να υπογραμμίζει ότι αυτά που ενώνουν ΔΗΚΟ και Συμμαχία, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ έθεσε ως κύριο θέμα την εκλεξιμότητα και το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τη νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Πάντως θα πρέπει να αναμένονται νέες συναντήσεις μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η εντολή του ΔΗΚΟ στον Νικόλα

Ξεκάθαρη ήταν πάντως η εντολή του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία αποκλείοντας οποιαδήποτε συζήτηση με ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, εξουσιοδοτεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο να ξεκινήσει επαφές με φόντο τις προεδρικές, αποκλειστικά και μόνο με τα κόμματα του Ενδιάμεσου χώρου.

Στην συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος τέθηκαν και οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική αλλαγή και που αφορούν την αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό, την ανάπτυξη της οικονομίας, με προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή καθώς και καινοτόμες δράσεις οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη.

Την ώρα που το ΔΗΚΟ αποκλείει οποιαδήποτε συζήτηση με Δημοκρατικό Συναγερμό και ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» και η Συμμαχία έθεσε βέτο στο σενάριο συνεργασίας με το ΑΚΕΛ. Πάντως ο Γιώργος Λιλλήκας έχοντας δηλώσει ότι ο εκλεκτός του Ενδιάμεσου χώρου θα πρέπει να έχει έρεισμα και σε ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων, είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη της προεκλογικής για τις προεδρικές του 18, και είναι στη διάθεση της ανωτάτης Συγκλήτου του κόμματος, η οποία θα συνέλθει την Κυριακή, ώστε να αποφασίσει τον υποψήφιο τον οποίο θα προκρίνουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X