ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαξιφισμοί στην ΕΔΕΚ με φόντο το ΓεΣΥ

«Οι δηλώσεις του Σιζόπουλου δεν εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προσωπικές απόψεις του Μαρίνου Σιζόπουλου χαρακτήρισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Διομήδης Διομήδους τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ για τον τρόπο εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Ο κ. Διομήδους πρόσθεσε πως οι δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου ουδέποτε εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ενώ διερωτήθηκε γιατί πρέπει να γίνει τόσος ντόρος και δημόσια αντιπαράθεση «για να σεβαστεί ο συν. Σιζόπουλος αυτό το θεμελιώδες απαιτούμενο σε ένα κόμμα όπως το δικό μας».

«Στο ΠΓ και ΚΕ σίγουρα μπορεί ο ίδιος και όλα τα μέλη των οργάνων να παρουσιάσουμε τις νέες προσωπικές σκέψεις και εισηγήσεις μας για το ΓεΣΥ την αυτονόμηση των νοσοκομείων ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης», ανέφερε ο κ. Διομήδους.

Σημείωσε πως, «η εισήγηση για ανάθεση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στον ιδιωτικό τομέα  και πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ σε βάθος χρόνου, όπως εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί, ισοδυναμεί ουσιαστικά με την ακύρωση της επιτακτικής ανάγκης για την εφαρμογή του Σχεδίου το ταχύτερο δυνατό».

«Η προσέγγιση αυτή αποτελεί σοβαρή εκτροπή από τη σταθερή, υπεύθυνη, μελετημένη και τεκμηριωμένη διαχρονικά θέση της ΕΔΕΚ για την εφαρμογή ενός καθολικού-κοινωνικού ΓεΣΥ με βάση το Νόμο του 2001 και τη μέχρι σήμερα προπαρασκευή και προετοιμασία από τον ΟΑΥ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», πρόσθεσε ο κ. Διομήδους.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Διομήδους είπε ότι οι εισηγήσεις αυτές «απαλλάσσουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη από την ευθύνη της συνειδητής κωλυσιεργίας/άρνησης για την εισαγωγή του ΓΕΣΥ παρά τις ρητές πρόνοιες του Μνημονίου σε όλες του τις εκδοχές (2013-2015)».

«Ως ΕΔΕΚ θα πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση της Συμφωνίας του Προεδρικού στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει δεσμευτεί ο ΠτΔ και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Οποιαδήποτε άρνηση για τη υπερψήφιση των δύο αυτών νομοσχεδίων θα ισοδυναμούσε με την επ’ αόριστο αναβολή της εφαρμογής του», καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση