ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με προϋποθέσεις τα οικονομικά αιτήματα των γιατρών

Θετικός ο ΠτΔ στις πέντε Απριλίου νέα συνάντηση στο Προεδρικό

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τρεις προϋποθέσεις έθεσε στους κυβερνητικούς ιατρούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να εξετάσει με θετική ματιά η κυβέρνηση τα οικονομικά τους αιτήματα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος ως προς το οικονομικό σκέλος των αιτημάτων των γιατρών. Αυτονόμηση νοσηλευτηρίων αναδιοργάνωση της υγείας και τέλος, η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ο πρόεδρος των κυβερνητικών ιατρών μετά το πέρας της συνάντησης εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης. Οι δυο πλευρές, όπως συμφωνήθηκε, θα επανέλθουν στο Προεδρικό στις 5 Απριλίου εφόσον στο μεσοδιάστημα θα υπάρχει αποτέλεσμα του διαλόγου που θα ξεκινήσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και συντεχνιών .

Γόνιμη χαρακτήρισε την συνάντηση στο Προεδρικό ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου ο οποίος φρόντισε να τονίσει ότι η συνάντηση των κυβερνητικών γιατρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συνέχεια αυτής με τους νοσηλευτές.

Οι γιατροί κατέθεσαν την πρότασή τους που όπως είπε θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη ζήτησε από τους κυβερνητικούς γιατρούς επίσπευση των διαδικασιών εφαρμογής του ΓεΣυ προς όφελος των ασθενών.

Κληθείς να σχολιάσει το θετικό της αντιμετώπισης των οικονομικών αιτημάτων των γιατρών ο κ. Παμπορίδης είπε ότι οι απολαβές των γιατρών χρήζουν αναπροσαρμογής και αυτό είναι αποδεκτό απορρίπτοντας συνάμα τα περί παροχολογίας.

Προσπάθεια της κυβέρνησης όπως συμπλήρωσε είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας τομέα στον οποίο η πολιτεία θα επενδύσει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η εμπλοκή του μητροπολίτη Ησαΐα, η αμηχανία των κομμάτων και ο περίεργος ρόλος του Χρίστου Χρίστου
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ