ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με το κυπριακό στην ατζέντα του ο Κοτζιάς στις ΗΠΑ

Ως σταθερές χαρακτηρίζει τις σχέσεις με τη διακυβέρνηση Τραμπ ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια περίοδο αναζήτησης για τα πρόσωπα που αναμένεται να πληρώσουν κυρίως τις θέσεις του State Department, κάτι που αφορά άμεσα και τις εξελίξεις στο κυπριακό, βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς. Ο ίδιος πριν τη μετάβασή του, έδωσε συνέντευξη στο ΑΠΕ σχετικά με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις εκεί συναντήσεις του.

Όπως είπε θα συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής και θα γίνει εξέταση σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις των δυο πλευρών. Το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως πυκνό το διήμερο ενώ οι συναντήσεις ξεκίνησαν με τον ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον,

Βασικό μήνυμά του θα είναι ότι η Ελλάδα είναι φάρος σταθερότητας στην περιοχή, το οποίο θα διατυπώσει και κατά τη συνάντηση με τον νέο σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

Ο κ. Κοτζιάς, κατά τις επαφές του, θα αναφερθεί στα βασικά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες, καθώς και στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Για το Κυπριακό, στις πρωτες του δηλωσεις ο κ. Κοτζιας είπε πως δεν τον ρώτησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος δεν έκανε ανάλυση του θέματος. «Νομίζω είναι ένα θέμα που θα το συζητήσω περισσότερο με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση