ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με την συγκατάθεση του Ερντογάν τα αυστηρά μηνύματα για Κυπριακό

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί σημαντικές δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις

Με την έγκριση του Τούρκου Προέδρου, ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του, σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μια σειρά σημαντικών δηλώσεων που αφορούν το Κυπριακό.

Από τις συχνότητες του τουρκικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο κ. Μπουλούτ υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 κόστισε πολύ ακριβά στον τουρκικό λαό και ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της στο νησί. Επίσης, με αφορμή τις αναφορές του στο Κυπριακό, ο κ. Μπουλούτ ασκεί δριμύτατη κριτική σε Ε.Ε. και στην ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί.

Καλά ενημερωμένες πηγές της «Κ» από τους κύκλους του Προεδρικού και του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν δίχως την σχετική έγκριση και συγκατάθεση του «Reis», δηλαδή του Ηγέτη (Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν). Κατά την άποψη τους, όπως πολλά στελέχη του Προεδρικού και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έτσι και ο κ. Ερντογάν είναι απογοητευμένος από την στάση που τηρούν Ε.Ε., Ελλάδα και η ε/κ πλευρά σε μια σειρά ζητημάτων.

Αντιμέτωπος με την αδιαλλαξία της Ε.Ε., της Ελλάδας και της ε/κ πλευράς, ο κ. Ερντογάν συμπεραίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεννόηση και αμοιβαίους συμβιβασμούς σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις δυο πλευρές εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με πηγές, λίγο πριν την απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου από την εξουσία, η Ε.Ε., η οποία σήμερα πλήττει τα τουρκικά συμφέροντα με κάθε νέα ευκαιρία, είχε φτάσει στο σημείο να διαπραγματεύεται σενάρια στην Άγκυρα, τα οποία δεν συμπεριλάμβαναν τον ισχυρό πολιτικό άνδρα της Τουρκίας. «Ο Reis νοιώθει προδομένος και αυτή την κακή ψυχοσύνθεση την συμμερίζονται και άλλα στελέχη του Προεδρικού και της κυβέρνησης».

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση