ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυπριακό και Brexit στη συνάντηση Κασουλίδη-Ντάνκαν στο Λονδίνο

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασουλίδης θα συζητήσεις και θέματα τα οποία αφορούν το Brexit

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τον Βρετανό Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Σερ Άλαν Ντάνκαν θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον κ. Ντάνκαν το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου στο Λονδίνο όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν το Brexit.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα το πρωί της Πέμπτης, και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Βρετανικού Κοινοβουλίου Κρίσπιν Μπλαντ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ο κ. Κασουλίδης θα είναι κύριος ομιλητής σε εκδήλωση εντός του Βρετανικού Κοινοβουλίου, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρου της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού με τον κ. Μπλαντ, και θα επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση των διεθνών δυνατοτήτων για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς για προώθηση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα ενημερώσει για την υπό διαμόρφωση νέα Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για αδικήματα που σχετίζονται με την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τη Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Πατρίσια Σκότλαντ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας του Commonwealth Ministerial Action Group (CMAG). H CMAG, της οποίας προεδρεύει ο κ. Κασουλίδης, αποτελείται από εννέα Υπουργούς Εξωτερικών κρατών μελών της Κοινοπολιτείας και είναι ο θεματοφύλακας των βασικών πολιτικών αξιών του Οργανισμού.

Την Παρασκευή, ο κ. Κασουλίδης θα προεδρεύσει της τακτικής συνάντησης της CMAG, κατά την οποία θα συζητηθεί η πολιτική κατάσταση σε χώρες της Κοινοπολιτείας. Ένεκα της επετειακής 50ης συνάντησης της CMAG, οι Υπουργοί Εξωτερικών που συμμετέχουν σε αυτήν θα γίνουν δεκτοί από τον Πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του θρόνου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση