ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:57
 

Ράβουν κουστούμι στον υποψήφιο Νικόλας-Σιζόπουλος

Την Τετάρτη θέτουν το πολιτικό πλαίσιο και τα κριτήρια της κοινής υποψηφιότητας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την πρώτη επίσημη συνάντηση θα έχουν το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΔΕΚ, Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος με αντικείμενο συζήτησης τις προεδρικές εκλογές. Ήδη οι δύο μεριές βρίσκονται εδώ και καιρό σε πλήρη συνεννόηση, μέσω άτυπων συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών. Αύριο ωστόσο, αναμένεται όπως τα δύο μέρη βάλουν επισήμως το πολιτικό πλαίσιο και τα κύρια κριτήρια τα οποία θα πληροί ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου.

Όπως αναμένεται, το πολιτικό πλαίσιο θα επιρρίπτει ευθύνες για τις εξελίξεις στο κυπριακό, σε κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως και σε ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Βάσει αυτού αναμένεται να υπογραμμιστεί η ανάγκη νέας στρατηγικής στο κυπριακό, η οποία και θα προκαλέσει κόστος στην Τουρκία. Το ζήτημα που μένει ανοικτό είναι κατά πόσο θα τεθεί θέμα για το πλαίσιο λύσης, καθώς η ΕΔΕΚ διαφωνεί με τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως μορφή λύσης. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, δεν αναμένεται να τεθεί ζήτημα ονοματολογίας, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν επισήμως δηλώσεις ότι πρώτα θα τεθεί το πολιτικό πλαίσιο και στη συνέχεια θα κατατεθούν ονόματα. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ωστόσο ότι θα μπουν κάποια κριτήρια καταλληλότητας, που ενδεχομένως να φωτογραφίζουν κάποιους και να αποκλείουν κάποιους άλλους υποψηφίους.

Στη συνάντηση από πλευράς του ΔΗΚΟ μαζί με τον πρόεδρο θα συμμετέχουν οι αναπληρωτής πρόεδρος Μάρκος Κυπριανού, ο γ.γ του ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούττας και ο γενικός οργανωτικός Φύτος Κωνσταντίνου. Από πλευράς της ΕΔΕΚ έχουν κληθεί να παρευρεθούν οι αναπληρωτής πρόεδρος Κωστής Ευσταθίου, η αντιπρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου, ο γ.γ Χρυσός Τουλούπης και η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Παναγιώτου.

Πριν το εκλογικό συνέδριο υποψήφιος

Ζήτημα τίθεται για το πότε θα επιλέξει το ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει η ΕΔΕΚ, καθότι εισέρχεται πλέον σε περίοδο εσωκομματικών εκλογών. Κομματικές πηγές αναφέρουν πως η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να καθυστερήσει την όλη διαδικασία καθώς οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από τις προεδρικές εκλογές. Αναμένεται συνεπώς ο Μαρίνος Σιζόπουλος να θέσει στην Κεντρική Επιτροπή μαζί με την επανεκλογή του και ζήτημα επικύρωσης του υποψηφίου που προκρίνει. 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Νέες κυρώσεις για Τουρκία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

«H ρήση `εσιει μεγαλύτερο κτηνό που την καμήλα` αποδεικνύεται. »
knak  |  22:29

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Η υποχωρηση της κυβερνησης στην φυγοπονια και το ραχατι των εκπαιδευτικων θα φερει καταστροφη και απαξιωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  07:11

Αναμένεται νέα επιστολή από Χαμπιαούρη προς εκπαιδευτικούς

«Εαν υποχωρησει η κυβερνηση εναντι των προνομιουχων εκπαιδευτικων θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα! Οι ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  15:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση